Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Κέικ με πατζάρια

ΚΕΙΚ ΜΕ ΠΑΤΖΑΡΙΑ

Αυτό το κέικ είναι πολύ νόστιμο και έχει εντελώς ιδιαίτερη γεύση.


Υλικά:
250 γραμμάρια βρασμένα πατζάρια,
200 γραμμάρια ζάχαρη,
    200 γραμμάρια ελαιόλαδο,
    4 αυγά,

1 κουταλάκι του γλυκού baking powder,

200 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,

80 γραμμάρια κακάο,

1 κουταλιά της σούπας γαρύφαλλο τριμμένο,
3 κουταλιές της σούπας λικέρ περγαμόντο ή κονιάκ ή άλλο λικέρ.



Εκτέλεση
Καθαρίζω τα πατζάρια και τα κόβω με το μαχαίρι σε μικρά μικρά κομμάτια.
Τα βάζω μέσα στο multi.
Ρίχνω μέσα στο multi τη ζάχαρη και τα χτυπώ, μέχρι να γίνουν χυμός.
Προσθέτω το ελαιόλαδοκ\ και χτυπώ τα υλικά αυτά μαζί.
    Αδειάζω μέσα στο μπολ του mixer το περιεχόμενο του multi
Βάζω το mixer στη μεσαία ταχύτητα και προσθέτω ένα ένα τα αυγά.
Αφήνω το μείγμα μου να χτυπηθεί για μερικά λεπτά.
Σταματώ το χτύπημα.
Απομακρύνω το μπολ του mixer από τη βάση του.
Ρίχνω μέσα στο μείγμα του κέικ τα γαρύφαλλα και το λικέρ περγαμόντο.
Ανακατεύω ελαφρά με το σύρμα.
Ρίχνω μέσα στο μπολ το κακάο και ανακατεύω με το σύρμα απαλά.
Αναμειγνύω το αλεύρι με την baking. Τα κοσκινίζω μέσα στο μπολ με το προηγούμενο μείγμα.
Ανακατεύω με πλαστική σπάτουλα αργά αργά, ώστε να αναμειχθούν καλά όλα.  
Βουτυρώνω και αλευρώνω ένα τσέρκι διαμέτρου 26 εκατοστών.
Αδειάζω το κέικ μέσα σ’ αυτό.
Το τοποθετώ στην κάτω σχάρα του φούρνου.
Ψήνω στις αντιστάσεις για  καμια 45-50 λεπτά στους 170 βαθμούς Κελσίου.
 Για να δω άν είναι έτοιμο, καρφώνω ένα μαχαίρι στο κέντρο του.
Όταν το μαχαίρι βγει καθαρό, το κέικ είναι ψημένο.
                                                                                                                                            


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου