Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Αυγά γεμισμένα με ρωσική σαλάτα


ΑΥΓΑ ΓΕΜΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΡΩΣΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ
ΥΛΙΚΑ:
6 αυγά,
180 γρ, ρωσική σαλάτα,
1 κουταλιά του γλυκού ξύδι,
ελάχιστο πιπέρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζω σε μικρή κατσαρόλα τα αυγά και τα βράζω σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.
Τα αυγά πρέπει να γίνουν σφιχτά.
Προτιμώ τη χαμηλή φωτιά, για να μη σπάσουν.
Τα αφήνω να κρυώσουν και μετά τα καθαρίζω από τα τσόφλια τους.
Κόβω τα αυγά στη μέση κατά μήκος.
Αφαιρώ τους κρόκους και τους δίνω στις γατούλες μου.
Δεν προσθέτω τους κρόκους στη ρωσική σαλάτα, γιατί τότε τα αυγά γίνονται δύσπεπτα.
Βάζω μέσα στη ρωσική σαλάτα το ξύδι και ανακατεύω.
Στη θέση του κρόκου βάζω ρωσική σαλάτα και γεμίζω τα αυγά.
Τρίβω πάνω από τα αυγά ελάχιστο πιπέρι.
Τα αυγά αυτά τα προσφέρω σαν μεζέ μπύρας, ή ούζου.
Όταν έχω πολλούς καλεσμένους και ετοιμάζω μπουφέ, βάζω πάνω  και μια πιατέλα με αυγά. Συνήθως εξαφανίζονται όλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου