ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ
ΥΛΙΚΑ:
240 γρ. ηλιέλαιο,
το χυμό από 1,5 λεμόνι,
2 μεγάλες πατάτες βρασμένες ολόκληρες (300 350 γρ.),
2 μεγάλες πατάτες βρασμένες ολόκληρες (300 350 γρ.),
1 κουταλιά της σούπας σκόνη μουστάρδας (15 γρ. περίπου),
1 πολύ φρέσκο αυγό,
ανάλογο αλάτι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζω σε μια μικρή κατσαρόλα νερό. Τοποθετώ την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Καθαρίζω τις πατάτες και τις ρίχνω ολόκληρες μέσα στο νερό. Τις αφήνω να
βράσουν, μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Βάζω μέσα στο multi 120 γραμμάρια ηλιέλαιο.
Με πηρούνι κόβω τις βρασμένες πατάτες σε μικρά κομμάτακια και ρίχνω τις
μισές μέσα στο multi. Τις χτυπώ στη μικρή ταχύτητα για 2-3 λεπτά.
Προσθέτω στο multi άλλα 120 γρ. ηλιέλαιο και τις υπόλοιπες πατάτες. Τις χτυπώ για λίγα
λεπτά.
Προσθέτω το χυμό λεμονιoύ, το αλάτι και
μια κουταλιά σκόνη μουστάρδα.
Τα χτυπώ 2-3 λεπτά.
Προσθέτω ένα φρέσκο αυγό ολόκληρο και χτυπώ, μέχρι να πετύχω μια μαγιονέζα
σαν αλοιφή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου