KEIK ΚΑΡΟΤΟΥ
Υλικά:
3 αυγά,
3,5 φλιτζάνια καρότα τριμμένα στο multi,
1 φλιτζάνι σταφίδες,
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη,
2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,
1/2 φλιτζάνι λάδι ελιάς,
1/2 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο,
1 φλιτζάνι αμύγδαλα ή καρύδια τριμμένα στο multi,
1 κουταλιά της σούπας κανέλα,
1 φλιτζάνι αμύγδαλα ή καρύδια τριμμένα στο multi,
1 κουταλιά της σούπας κανέλα,
1 κουταλιά του γλυκού σόδα,
1 κουταλιά της σούπας κοφτή baking powder,
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο,
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο,
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο,
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο,
2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη για το γαρνίρισμα.
Εκτέλεση
Βάζω σ’ ένα μπολ τα λάδια. Ρίχνω μέσα στο μπολ τη ζάχαρη και ανακατεύω με το χέρι
μου, ώσπου να διαλυθεί.
Προσθέτω τα καρότα και ανακατεύω.
Χτυπώ για λίγο τα αυγά με τον αυγοδάρτη και τα προσθέτω. Ανακατεύω ελαφρά.
Προσθέτω την baking, την κανέλα, την σόδα, τα γαρύφαλλα και το μοσχοκάρυδο.
Ανακατεύω όλα τα υλικά και προσθέτω το αλεύρι.
Ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθεί ο χυλός και προσθέτω τα αμύγδαλα και τις σταφίδες.
Βουτυρώνω και αλευρώνω μία φόρμα του κέικ, ή ένα τσέρκι διαμέτρου 26 εκατοστών.
Γυρνώ τη φόρμα ανάποδα και τη χτυπώ ελαφρά, για να πέσει το περίσσιο αλεύρι.
Βάζω το χυλό μέσα στη φόρμα.
Τοποθετώ τη φόρμα στην κάτω σχάρα του φούρνου.
Ψήνω στις αντιστάσεις στους 160 βαθμούς Κελσίου για μια ώρα.
Αφήνω το κέικ να κρυώσει και το βγάζω από τη φόρμα.
Προσθέτω τα καρότα και ανακατεύω.
Χτυπώ για λίγο τα αυγά με τον αυγοδάρτη και τα προσθέτω. Ανακατεύω ελαφρά.
Προσθέτω την baking, την κανέλα, την σόδα, τα γαρύφαλλα και το μοσχοκάρυδο.
Ανακατεύω όλα τα υλικά και προσθέτω το αλεύρι.
Ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθεί ο χυλός και προσθέτω τα αμύγδαλα και τις σταφίδες.
Βουτυρώνω και αλευρώνω μία φόρμα του κέικ, ή ένα τσέρκι διαμέτρου 26 εκατοστών.
Γυρνώ τη φόρμα ανάποδα και τη χτυπώ ελαφρά, για να πέσει το περίσσιο αλεύρι.
Βάζω το χυλό μέσα στη φόρμα.
Τοποθετώ τη φόρμα στην κάτω σχάρα του φούρνου.
Ψήνω στις αντιστάσεις στους 160 βαθμούς Κελσίου για μια ώρα.
Αφήνω το κέικ να κρυώσει και το βγάζω από τη φόρμα.
Γαρνίρισμα
Πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη την επιφάνεια του κέικ.
Ρίχνω κανέλα πάνω από την άχνη ζάχαρη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου