Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Μακαρόνια με κιμά



ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ
 (Συνταγή για 4 άτομα)
Υλικά:
Σάλτσα
600 γρ. μοσχαρίσιο κιμά,
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια,
5 σκελίδες σκόρδο,
150γρ.ελαιόλαδο,
1 φύλλο δάφνης,
2 κόκους μπαχάρι,
4 μεγάλες ώριμες ντομάτες (700 γρ. περίπου),
Αλάτι, πιπέρι,
Λίγη καυτερή πιπεριά.

Μακαρόνια 
Υλικά:
500 γρ. μακαρόνια 7 νούμερο ή λιγκουίνια,
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο,
Αλάτι,
250 γραμμάρια κεφαλοτύρι τριμμένο.

Εκτέλεση
Σάλτσα
Βάζω πάνω σε μέτρια φωτιά μια μέτρια κατσαρόλα. Ρίχνω μέσα το λάδι, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα σκόρδα και τα ανακατεύω.
Αφήνω τα κρεμμύδια να σωταριστούν και να ξανθίνουν.
Προσθέτω τον κιμά και του βάζω αλάτι και ελάχιστη κόκκινη καυτερή πιπεριά.
Ανακατεύω συχνά τον κιμά και με πηρούνι σπάζω τους βώλους που σχηματίζονται.
Σκεπάζω την κατσαρόλα με τον κιμά και χαμηλώνω λίγο τη φωτιά. Τον αφήνω να κατεβάσει τα υγρά του και να βράσει μέσα σ’ αυτά.
Ανακατεύω συχνά τον κιμά και ελέγχω τα υγρά που έχει.
 Ξεπλένω τις ντομάτες και τις περνώ από το  multi.
Μόλις ελαττωθούν τα υγρά του κιμά, ρίχνω μέσα στην κατσαρόλα τις πολτοποιημένες ντομάτες και ανακατεύω.
Αφήνω τον κιμά να βράσει μέχρι να μαλακώσει και να απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά του.
Δοκιμάζω τη γεύση και  αν χρειάζεται να προσθέσω κάτι, το προσθέτω.

Μακαρόνια
Βάζω 4 λίτρα νερό σε μεγάλη κατσαρόλα.
Τοποθετώ την κατσαρόλα πάνω σε δυνατή φωτιά.
Περιμένω να βράσει το νερό και ρίχνω μέσα λίγο αλάτι.
Προσθέτω τα μακαρόνια και τ’ανακατεύω καλά να μην κολλήσουν.  
Τα μακαρόνια χρειάζονται περίπου 8 λεπτά, για να βράσουν.
Ο χρόνος που απαιτείται, για να βράσει καθένα είδος ζυμαρικού αναγράφεται πάνω στη συσκευασία του.
Αφήνω τα μακαρόνια να βράσουν όσο χρειάζεται, για να γίνουν όπως μου αρέσουν.
Σουρώνω τα μακαρόνια σε σουρωτό κια τα αφήνω να στραγγίσουν καλά.
Βάζω ξανά τα μακαρόνια μέσα στην κατσαρόλα και τους προσθέτω δυο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τέσσερεις κουταλιές από τη σάλτσα του κιμά.
Τα ανακατεύω καλά για να πάει η σάλτσα παντού.

Σερβίρισμα
Βάζω τα μακαρόνια σε βαθύ πιάτο.
Πάνω από τα μακαρόνια βάζω όσο κιμά θέλω.
Πάνω από τον κιμά βάζω τριμμένο τυρί.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου