ΠΑΤΖΑΡΙΑ ΣΑΛΑΤΑ
Υ λικά:
1,5 κιλό φρέσκα
πατζάρια,
5 σκελίδες
σκόρδο καθαρισμένο,
80 γρ.
ελαιόλαδο,
ανάλογο αλάτι,
λίγο ξύδι
μπαλσάμικο.
Εκτέλεση
Κόβω τα φύλλα
από τα πατζάρια και τα πετώ.
Καθαρίζω τους
βολβούς από τις ρίζες τους. Τις κόβω και τις πετώ.
Βάζω τους
βολβούς σε μια κατσαρόλα και τους σκεπάζω με νερό.
Τοποθετώ την
κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και τους βράζω για μια ώρα περίπου.
Για να καταλάβω
αν είναι έτοιμοι, τους καρφώνω με πηρούνι.
Όταν έχουν
βράσει, το πηρούνι καρφώνεται εύκολα.
Αν δεν
καρφώνεται, τότε είναι άβραστοι και τους βράζω κι άλλο.
Όταν ετοιμαστούν,
τους βγάζω από την κατσαρόλα και τους αφήνω να κρυώσουν.
Ξεφλουδίζω τους
βολβούς από το εξωτερικό τους περίβλημά.
Τους βάζω σε μια
βαθιά πιατέλα σερβιρίσματος.
Τους κόβω σε
φέτες.
Ρίχνω μέσα στην
πιατέλα με τους βολβούς αλάτι, λάδι, ξύδι μπαλσάμικο, τα ψιλικομμένα σκόρδα και
τα ανακατεύω όλα μαζί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου