ΣΑΛΑΤΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ
ΥΛΙΚΑ:
1/2 ποτήρι του νερού φασόλια άσπρα,
1/2 ποτήρι νερού φασόλια μαυρομάτικα,
1/2 ποτήρι νερού χοντρές φακιές,
1/2 ποτήρι του νερού φασόλια άσπρα,
1/2 ποτήρι νερού φασόλια μαυρομάτικα,
1/2 ποτήρι νερού χοντρές φακιές,
1/2 ποτήρι νερού ρεβίθια,
1/2 ποτήρι νερού αποφλοιωμένο σιτάρι,
3 καρότα,
3 καρότα,
1/2 φλυτζάνι μαύρες ελιές χωρίς
κουκούτσι, ψιλοκομμένες,
80 γραμμάρια λάδι ελιάς,
1/2 ματσάκι άνηθο,
350 γραμμάρια αγγουράκια τουρσί,
1 κουταλιά της σούπας καυτερή μουστάρδα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αποβραδίς καθαρίζω το σιτάρι και το βάζω σε κατσαρόλα με νερό να μουσκέψει.
Βάζω σε άλλη κατσαρόλα νερό και ρίχνω μέσα τα άσπρα φασόλια, τα μαυρομάτικα
φασόλια και τα ρεβίθια να μουσκέψουν όλα μαζί.
Τα αφήνω όλο το βράδυ μέσα στο νερό.
Τα αφήνω όλο το βράδυ μέσα στο νερό.
Το επόμενο πρωί ξεπλένω πολύ καλά τα όσπρια αυτά. Βάζω καθαρό νερό μέσα
στην κατσαρόλα και την βάζω σε δυνατή φωτιά για να βράσουν.
Βράζω το σιτάρι μόνο του ξεχωριστά.
Ξεχωριστά, σε μικρή κατσαρόλα, βράζω μόνες τους τις φακές. Οι φακές βράζουν
γρηγορότερα από το σιτάρι.
Μόλις βράσουν οι φακές, τις στραγγίζω
μ’ ένα σουρωτήρι και τις βάζω σ’ ένα γυάλινο μπολ σαλάτας.
Ρίχνω μέσα στο μπολ λίγο λάδι και ανακατεύω μ’ ένα κουτάλι, για να λαδωθούν
οι φακές.
Ψίλοκόβω μέσα στις φακές τα αγγουράκια και τα ανακατεύω.
Καθαρίζω τον άνηθο και τον πλένω καλά. Ψιλοκόβω τον άνηθο μέσα στις φακές.
Καθαρίζω 3 καρότα και τα ψιλοκόβω μέσα στις φακές.
Στραγγίζω το βρασμένο σιτάρι και το προσθέτω στις φακές.
'Όταν βράσουν καλά τα φασόλια και τα ρεβίθια και μαλακώσουν πλήρως, τα
σουρώνω με το σουρωτήρι.
Αφήνω να στραγγίσουν καλά και τα προσθέτω στο μπολ με τις φακές.
Προσθέτω τις ψιλοκομμένες ελιές.
Τελευταία προσθέτω την μουστάρδα και τα ανακατεύω όλα μαζί πολύ καλά.
Δοκιμάζω τη γεύση και αν δω πως χρειάζεται κι άλλο λάδι ή αλάτι, τα προσθέτω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου