ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ
ΥΛΙΚΑ:
600 γρ. πατάτες,
100 γρ.
ελαιόλαδο,
5 σκελίδες
σκόρδο,
ανάλογο αλάτι,
2 κουταλιές της
σούπας ξύδι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζω τα
σκόρδα.
Καθαρίζω τις
πατάτες και τις πλένω καλά.
Βάζω σε μια
μικρή κατσαρόλα νερό και την τοποθετώ σε μέτρια φωτιά.
Κόβω τις πατάτες
σε κομμάτια που έχουν το μέγεθος ενός καρυδιού.
Μόλις βράσει το
νερό ρίχνω μέσα τα κομμάτια από τις πατάτες.
Το νερό πρέπει
να είναι αρκετό και να σκεπάζει από πάνω τις πατάτες.
Αφήνω τις
πατάτες να βράσουν, μέχρι να μαλακώσουν εντελώς.
Κατεβάζω τις
πατάτες από τη φωτιά και τις αφήνω να κρυώσουν.
Δεν πετώ το νερό
μέσα στο οποίο έβρασαν, γιατί θα το χρειαστώ αργότερα.
Βάζω στο multi το
λάδι και τα σκόρδα. Τα χτυπώ 1-2 λεπτά, ώσπου να πολτοποιηθούν.
Ρίχνω μέσα τις
μισές πατάτες, λίγο αλάτι και 100 γρ. από το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν.
Χτυπώ για λίγο.
Ανοίγω το multi και κοιτάζω αν έχουν πολτοποιηθεί οι πατάτες.
Αν είναι πολύ
πηχτή η σκορδαλιά προσθέτω λίγο νερό ακόμη.
Βάζω μέσα στο multi τις
υπόλοιπες πατάτες και προσθέτω λίγο νερό και λίγο αλάτι.
Τις χτυπώ για λίγο
και σταματώ.
Δοκιμάζω τη
γεύση και αν χρειάζεται τη διορθώνω.
Σκορδαλιά σερβίρω
με τα πατζάρια, με το γαλέο και το μπακαλιάρο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου