ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ
ΥΛΙΚΑ:
14 μεγάλες πιπεριές φλωρίνης,
400 γρ. φέτα,
200 γρ. κασέρι,
150 γρ. γραβιέρα,
8 σκελίδες σκόρδο,
1/2 ματσάκι μαΪντανό,
80 γρ. ελαιόλαδο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΕΜΙΣΗ
Καθαρίζω το μαΪντανό και τον πλένω καλά. Βάζω μέσα στο multi το λάδι και τα σκόρδα και τα χτυπώ. Σταματώ το χτύπημα και τρίβω μέσα ένα μέρος της φέτας, με τα χέρια μου. Χτυπώ για λίγο τη φέτα με το λάδι και το σκόρδο. Αδειάζω σ’ ένα μπολ το περιεχόμενο του multi. Τρίβω το κασέρι
και τη γραβιέρα μέσα στο multi. Ρίχνω τα τυριά αυτά μέσα στο μπολ με τη πολτοποιημένη φέτα. Βάζω μέσα και την υπόλοιπη φέτα που την τρίβω με τα χέρια μου.
ΠΙΠΕΡΙΕΣ
Πλύνω τις πιπεριές και τους κόβω σύριζα το κοτσάνι τους. Δεν τις τρυπώ γύρω από το κοτσάνι γιατί χύνεται έξω η γέμιση τους. Τις ανοίγω με μαχαίρι κατά μήκος, για να τις γεμίσω πιο εύκολα. Με το χέρι μου αφαιρώ από το άνοιγμα κάθε πιπεριάς τα σπόρια της. Κόβω το μαΪντανό σε μικρά κομμάτια και τον βάζω μέσα στα τυριά. Γεμίζω τις πιπεριές με ένα κουταλάκι του γλυκού. Τι τοποθετώ σ’ ένα πυρέξ τη μια δίπλα στην άλλη. Βάζω μέσα στο πυρέξ ένα φλυτζανάκι του καφέ νερό. Σκεπάζω τις πιπεριές με αλουμινόχαρτο. Βάζω το πυρέξ στην κάτω σκάλα του φούρνου. Ψήνω στους 200 βαθμούς Κελσίου για μισή ώρα περίπου. Ξεσκεπάζω το φαγητό και κοιτάζω το νερό υπάρχει μέσα στο πυρέξ. Συνήθως οι πιπεριές κατεβάζουν πολύ νερό. Τις ξεσκεπάζω και τις αφήνω να ψήνονται, ώσπου να απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος από το ζουμί τους. Είναι έτοιμες όταν έχει ελαττωθεί πολύ το νερό τους και έχουν μείνει με λίγη σάλτσα.
Οι πιπεριές αυτές προσφέρονται σαν ορεκτικό και πλουτίζουν τα τραπέζια στα οποία υπάρχουν πολλά κρέατα.
Πλύνω τις πιπεριές και τους κόβω σύριζα το κοτσάνι τους. Δεν τις τρυπώ γύρω από το κοτσάνι γιατί χύνεται έξω η γέμιση τους. Τις ανοίγω με μαχαίρι κατά μήκος, για να τις γεμίσω πιο εύκολα. Με το χέρι μου αφαιρώ από το άνοιγμα κάθε πιπεριάς τα σπόρια της. Κόβω το μαΪντανό σε μικρά κομμάτια και τον βάζω μέσα στα τυριά. Γεμίζω τις πιπεριές με ένα κουταλάκι του γλυκού. Τι τοποθετώ σ’ ένα πυρέξ τη μια δίπλα στην άλλη. Βάζω μέσα στο πυρέξ ένα φλυτζανάκι του καφέ νερό. Σκεπάζω τις πιπεριές με αλουμινόχαρτο. Βάζω το πυρέξ στην κάτω σκάλα του φούρνου. Ψήνω στους 200 βαθμούς Κελσίου για μισή ώρα περίπου. Ξεσκεπάζω το φαγητό και κοιτάζω το νερό υπάρχει μέσα στο πυρέξ. Συνήθως οι πιπεριές κατεβάζουν πολύ νερό. Τις ξεσκεπάζω και τις αφήνω να ψήνονται, ώσπου να απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος από το ζουμί τους. Είναι έτοιμες όταν έχει ελαττωθεί πολύ το νερό τους και έχουν μείνει με λίγη σάλτσα.
Οι πιπεριές αυτές προσφέρονται σαν ορεκτικό και πλουτίζουν τα τραπέζια στα οποία υπάρχουν πολλά κρέατα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου