Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Σαλάτα με διάφορα είδη φασολιών


ΣΑΛΑΤΑ  ΜΕ  ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΔΗ ΦΑΣΟΛΙΩΝ
Υλικά:
200 γρ. μαύροι γίγαντες Πρεσπών,
180 γρ. άσπρα φασόλια μεσαίου μεγέθους,
150 γρ. ξερά φασόλια μπαρμούνια,
200 γρ. σιτάρι σκληρό αποφλοιωμένο,
2 πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης,
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά,
4 μέτρια ξερά κρεμμύδια,
10 σκελίδες σκόρδο,
2 κ.σ. ξύδι,
80 γρ. λάδι ελιάς.

Εκτέλεση
 
Γενικά όλα τα φσόλια δημιουργούν αέρια, τα οποία είναι ενοχλητικά.
Για να αποφύγω τα αέρια, βράζω τα φασόλια για λίγο και μετά τα κατεβάζω από τη φωτιά και τα σουρώνω. 
Τα ξεπλένω με καθαρό νερό το οποίο και σουρώνω.
Τους βάζω ξανά καθαρό νερό και τα βράζω.  
Βράζω το κάθε είδος φασολιού χωριστά.
Τα βράζω μέχρι να μαλακώσουν τελείως όχι όμως να χυλώσουν.
Βράζω σε μικρή κατσαρόλα το σιτάρι χωριστά.
Το βράζω μέχρι να μαλακώσει εντελώς.
Βάζω σε μια κατσαρόλα το λάδι και την τοποθετώ σε μέτρια φωτιά.
Κόβω τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες μέσα στην κατσαρόλα.
Ψιλοκόβω το σκόρδο σε μικρά κομμάτια μέσα στην κατσαρόλα.
Ανακατεύω μέχρι να μισοψηθεί το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Πλένω τις πιπεριές Φλωρίνης και την πράσινη πιπεριά και τις κόβω σε μικρά κομμάτια.
Ρίχνω μέσα στην κατσαρόλα τις πιπεριές και τις ανακατεύω.
Περιμένω μέχρι να μαλακώσουν όλα που βρίσκονται μέσα στην κατσαρόλα καλά.
Προσθέτω τα φασόλια και ανακατεύω.
Προσθέτω και το σιτάρι και ανακατεύω.
Ρίχνω μέσα στη κατσαρόλα το ξύδι και αλάτι.
Δοκιμάζω τη γεύση κι αν χρειάζεται διόρθωμα τη διορθώνω.
Αφήνω την κατσαρόλα πέντε λεπτά πάνω στη φωτιά. Όλη αυτή την ώρα ανακατεύω, για να μην κολλήσουν στην κατσαρόλα τα φασόλια ή το σιτάρι.
Κατεβάζω από τη φωτιά και τ’ αφήνω να κρυώσουν.
Σερβίρω όταν έχουν γίνει σχεδόν κρύα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου