ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ
Υλικά:
300 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά,
αλάτι,
4 αυγά,
2-3 κουταλιές της σούπας λάδι,
ελάχιστο πιπέρι.
Εκτέλεση
Χρησιμοποιώ αντικολλητικό τηγάνι
διαμέτρου 22 εκατοστών.
Βάζω μέσα στο τηγάνι το λάδι.
Γυρνώ αριστερά δεξιά το τηγάνι, ώστε
να αλειφτεί παντού με λάδι.
Ρίχνω μέσα τον κιμά και τον
απλώνω με τα χέρια μου, ώστε να πιάσει όλο το τηγάνι σαν
ένα μεγάλο και λεπτό μπιφτέκι.
Βάζω το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, για να μην καεί ο κιμάς.
Βάζω αλάτι και πιπέρι στον κιμά και τον αφήνω να ψηθεί για λίγο.
Όταν ψηθεί
λίγο από τη μια μεριά, το γυρνώ με το πηρούνι από την άλλη.
Καθώς γυρίζω τον κιμά, κόβεται σε
κομμάτια.
Πιέζω ελαφρά με πηρούνι τα
κομμάτια και τα σπάζω σε πολύ μικρότερα κομμάτια.
Ανακατεύω μερικές φορές και
προσπαθώ να ψηθεί ο κιμάς ομοιόμορφα.
Όταν πάρει ένα σκούρο χρώμα ο
κιμάς και σταματήσει να κατεβάζει άλλα υγρά, τότε είναι έτοιμος να του βάλω τα
αυγά.
15 λεπτά περίπου κάνει ο κιμάς να
ψηθεί.
Σπάζω σ’ ένα μπολ τ’ αυγά, τα χτυπώ ελαφρά με πηρούνι και τα
ρίχνω πάνω από τον κιμά.
Χαμηλώνω πολύ τη φωτιά.
Αφήνω την ομελέτα να ψηθεί καλά
από τη μια μεριά.
Την γυρνώ σ’ ένα
επίπεδο σκέπασμα κατσαρόλας, από την άλλη μεριά.
Τη βάζω ξανά στο τηγάνι και
περιμένω να ψηθεί κι απ’ αυτό το μέρος.
Σβήνω τη φωτιά και την αφήνω λίγο
ακόμη πάνω στο μάτι.
Την αφήνω να κρυώσει λίγο και μετά τη
σερβίρω.
Αυτή η ομελέτα γίνεται γρήγορα
και την αγαπούν πολύ τα παιδιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου