ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙ
Yλικά:
200 γραμμάρια μαλακό τυρί (κασέρι ή γραβιέρα ή ημίσκληρο),
4 αυγά,
ελάχιστο αλάτι,
λίγο πιπέρι,
1 κουταλιά της σούπας λάδι ελιάς
Εκτέλεση
Χτυπώ τα αυγά ελαφρά με τον
αυγοδάρτη.
Βάζω σε αντικολλητικό τηγάνι
διαμέτρου 22-23 εκατοστών το λάδι και γέρνω το τηγάνι αριστερά δεξιά, για να
πάει παντού.
Τοποθετώ το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά.
Αν το μέγιστο της κουζίνας είναι 6, γυρίζω το κουμπί στο 2.
Μόλις κάψει το λάδι, ρίχνω μέσα
τα αυγά.
Απλώνω τα αυγά σε όλη την
επιφάνεια του τηγανιού.
Σκεπάζω το τηγάνι με κάποιο
σκέπασμα.
Αφήνω την ομελέτα να ψηθεί πολύ
καλά από τη μια μεριά.
Τρίβω στον τρίφτη το τυρί.
Μόλις ψηθεί η ομελέτα από τη μια
μεριά, τη γυρίζω, για να ψηθεί κι από την άλλη.
Πάνω στην ψημένη επιφάνεια της
ομελέτας βάζω το τριμμένο τυρί.
Σκεπάζω με καπάκι.
Σε λίγα λεπτά η ομελέτα ψήνεται από κάτω, ενώ ταυτόχρονα
το τυρί λιώνει και απλώνεται σ’ όλη την επάνω επιφάνεια.
Κατεβάζω την ομελέτα από τη φωτιά και την αφήνω να
κρυώσει λίγο.
Μόλις κρυώσει, το λιωμένο τυρί αρχίζει να στερεοποιείται
ξανά.
Την κόβω σε κομμάτια και τη σερβίρω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου