ΦΑΒΑ ΠΡΑΣΙΝΗ Ή ΚΙΤΡΙΝΗ
Κίτρινη φάβα
Υλικά:
300 γρ. κίτρινη
φάβα,
2 μέτρια ξερά
κρεμμύδια,
2 σκελίδες σκόρδο,
ανάλογο αλάτι,
ελάχιστη κόκκινη
καυτερή πιπεριά,
40 γρ. λάδι ελιάς.
Εκτέλεση
Καθαρίζω τη φάβα. Κοιτάζω μήπως έχει κανένα μικρό πετραδάκι.
Την ξεπλένω καλά και τη βάζω σε κατσαρόλα.
Προσθέτω νερό μέχρι να σκεπαστεί απ’ αυτό και να ανέβει
ένα εκατοστό πιο πάνω από αυτήν.
Βάζω την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά μέχρι να βράσει το
νερό.
Μόλις βράσει, χαμηλώνω τη φωτιά σε μέτρια.
Καθαρίζω τα σκόρδα και τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβω μέσα
στη φάβα.
Ρίχνω το λάδι μέσα στην κατσαρόλα.
Ρίχνω το λάδι μέσα στην κατσαρόλα.
Πότε πότε ανακατεύω, για να μην κολλήσει.
Αφήνω τη φάβα να βράσει μέχρι να μαλακώσει και να
χυλώσει.
Την αφήνω να κρυώσει και την πολτοποιώ στο multi.
Τη σερβίρω σε μικρές ποσότητες σε ατομικά μπολ ή σε ένα
μεγάλο και βαθύ μπολ.
Τη γαρνίρω με ελιές, σκόρδο και κρεμμύδι.
Το μπουκάλι με το λάδι και το μπουκάλι με το ξύδι το βάζω πάνω στο τραπέζι δίπλα στη φάβα.
Έτσι μπορεί όποιος θέλει να προσθέσει στο πιάτο του αυτό που θα του φτιάξει τη γεύση.
Το μπουκάλι με το λάδι και το μπουκάλι με το ξύδι το βάζω πάνω στο τραπέζι δίπλα στη φάβα.
Έτσι μπορεί όποιος θέλει να προσθέσει στο πιάτο του αυτό που θα του φτιάξει τη γεύση.
Πράσινη φάβα
Υλικά:
300 γρ. μπιζέλι
πράσινο κομμένο στη μέση,
Όλα τα υπόλοιπα
υλικά είναι ίδια.
Εκτέλεση
Η εργασία είναι ίδια ακριβώς μ’ αυτή που έχω περιγράψει
παραπάνω.
Η κίτρινη φάβα έχει διαφορετική γεύση από την πράσινη.
Εμένα μου αρέσουν και οι δύο φάβες.
Πότε φτιάχνω τη μια και πότε την άλλη.
Όταν έχω τραπέζι με παραδοσιακά φαγητά τις φτιάχνω και
τις δυο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου