ΜΠΑΜΙΕΣ ΛΑΔΕΡΕΣ
Υλικά:
1200 γρ.μπάμιες,
200 γρ. λάδι ελιάς,
4 μεγάλα ξερά κρεμμύδια,
6 σκελίδες σκόρδο,
1 κιλό πατάτες,
ανάλογο αλάτι,
5 μεγάλες ώριμες ντομάτες,
λίγη κόκκινη καυτερή πιπεριά.
Εκτέλεση
Καθαρίζω τις πατάτες και τις βάζω μέσα σ’ ενα μπολ με
νερό.
Φροντίζω το νερό να σκεπάζει τις πατάτες για να μη
μαυρίσουν.
Πλένω καλά τις μπάμιες και τους κόβω το κοτσάνι.
Καθαρίζω τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.
Βάζω σε κατσαρόλα το λάδι και την τοποθετώ σε μέτρια
φωτιά.
Κόβω μέσα στην κατσαρόλα το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και το σκόρδο σε μικρά κομμάτια.
Σωτάρω το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ξανθίνουν.
Ξεπλένω τις πατάτες και τις κόβω σε κομμάτια που έχουν το
μέγεθος καρυδιού.
Ρίχνω τις πατάτες μέσα στα κρεμμύδια και τις ανακατεύω.
Αν το μέγιστο της κουζίνας μου είναι το 6, κατεβάζω τη
φωτιά στο 2.
Αφήνω τις πατάτες να σωταριστούν για 10 λεπτά, αλά τις ανακατεύω
συχνά, για να μην κολλήσουν.
Ρίχνω μέσα τις μπάμιες και τις ανακατεύω για να πάρουν
λάδι και να νοστιμίσουν.
Προσθέτω αλάτι και ελάχιστη κόκκινη καυτερή πιπεριά.
Αφήνω το φαγητό να
ψηθεί αργά αργά.
Πότε πότε κουνώ πέρα δώθε την κατσαρόλα για να μην
κολλήσουν οι μπάμιες.
Όταν έχουν μισοψηθεί είναι ώρα να προσθέσω την ντομάτα.
Ξεπλένω τις ντομάτες. Κόβω το κοτσάνι και το πετώ.
Κόβω κάθε ντομάτα σε 6 κομμάτια που τα βάζω στο multi και τα χτυπώ.
Ρίχνω την πολτοποιημένη ντομάτα πάνω από τις μπάμιες.
Ανακατεύω προσεκτικά ώστε η ντομάτα να πάει από κάτω και
οι μπάμιες να έρθουν από πάνω.
Αφήνω το φαγητό να βράσει όσο χρόνο χρειάζεται, για να
μαλακώσουν όλα, χωρίς να διαλυθούν.
Κατεβάζω την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνω το φαγητό
να κρυώσει λίγο, πριν το σερβίρ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου