Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Πιλάφι με κοτόπουλο, κρεμμύδια και τυριά



ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ
Υλικά:
1/2 κοτόπουλο 800 γρ. περίπου,
1 κ. σ. κόκκους μαύρου πιπεριού,
1 κ. σ. κόκκους κόλιανδρου,
2 κλαδάκια φρέσκου δεντρολίβανου ή ξερά φύλλα δεντρολίβανου,
500 γρ. ξερά κρεμμύδια,
αλάτι, πιπέρι,
1 αυγό,
100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο,
200 γρ. φέτα,
100 γρ. ξυδάτες ελιές χωρίς κουκούτσι,
300 γρ. ρύζι (1 μεγάλο φλ. Περίπου).

Εκτέλεση
Ξεπλένω καλά το κοτόπουλο.
Το βάζω σε κατσαρόλα και το σκεπάζω με νερό.
Το νερό πρέπει ν’ ανέβει 2 εκατοστά πιο πάνω από το κοτόπουλο.
Τοποθετώ την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
Μόλις αρχίσει να κοχλάζει το νερό, κατεβάζω τη φωτιά σε μέτρια.
Ρίχνω μέσα στην κατσαρόλα αλάτι και πιπέρι.
Βάζω τους κόκκους του κόλιανδρου και του πιπεριού μέσα σε κάψουλα και τους ρίχνω μέσα στη κατσαρόλα.
Προσθέτω και τα κλαδάκια του δεντρολίβανου.
Καθαρίζω τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβω μέσα στην κατσαρόλα.
Αφήνω το κοτόπουλο να βράζει μέχρι να μαλακώσει τελείως και να ξεκολλά από τα κόκκαλα.
Βγάζω το κοτόπουλο με τρυπητή κουτάλα σ’ ένα ταψάκι. Το αφήνω σε μιαν άκρη να κρυώσει.
Αφήνω το ζωμό να βράζει με τα κρεμμύδια για λίγη ώρα, για να ελαττωθεί το νερό του.
Καθαρίζω το κρέας του κοτόπουλου από τα κόκκαλα, τα λίπη και τους τένοντες.
Μετρώ σε μια άλλη κατσαρόλα 4,5 φλυτζάνια ζωμό κρέατος με κρεμμύδια και την βάζω σε μέτρια φωτιά.
Ψιλοκόβω τα κρέατα μέσα στη δεύτερη κατσαρόλα.
Τ’ αφήνω να βράσουν 4 λεπτά και τ’ ανακατεύω συνεχώς.
Προσθέτω το ρύζι και το ανακατεύω.
Αφήνω να βράσει όσο χρόνο θα χρειαστεί μέχρι να μαλακώσει.
Το επιβλέπω διαρκώς.
Κατεβάζω το ρύζι από τη φωτιά και ρίχνω μέσα το χτυπημένο αυγό και ανακατεύω.
Αφήνω να κρυώσει λίγο και προσθέτω τα τριμμένα τυριά και τις ελιές.
Ανακατεύω ξενά για να αναμειχθούν όλα τα υλικά ομοιόμορφα.
Το αφήνω να κρυώσει και το σερβίρω σε ότι σχήμα θέλω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου