Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Τηγανιτά αυγά με ντομάτα



ΤΗΓΑΝΙΤΑ ΑΥΓΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ

Υλικά:
600 γρ. ώριμες ντομάτες,
4 μεγάλα αυγά,
80 γρ. λάδι ελιας,
ανάλογο αλάτι.

Εκτέλεση
Πλένω τις ντομάτες και τις κόβω σε φέτες όπως στη σαλάτα.
Χρησιμοποιώ αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 26 εκατοστών.
Βάζω το λάδι μέσα στο τηγάνι και το τοποθετώ σε δυνατή φωτιά.
Ρίχνω μέσα στο τηγάνι τις ντομάτες.
Τις αφήνω να τηγανίζονται σε δυνατή φωτιά για μερικά λεπτά.
Τις γυρνώ από την άλλη μεριά και τις αφήνω να ψηθούν και από εκεί για μερικά λεπτά.
Βάζω το αλάτι και τις ανακατεύω.
Αφήνω τις ντομάτες να ψήνονται ώσπου να μαλακώσουν εντελώς.
Χαμηλώνω τη φωτιά.
Κάνω τέσσερεις λακούβες στη ντομάτα.
Βάζω ένα αυγό σε κάθε λακούβα.
Σκεπάζω το τηγάνι με κάποιο σκέπασμα και το αφήνω για λίγα λεπτά πάνω στη φωτιά.
Αν θέλω τα αυγά να είναι μελάτα τα βγάζω σε τρία τέσσερα λεπτά.
Αν τα θέλω σφιχτά τα αφήνω 6 με 7 λεπτά πάνω στη φωτιά.
Κατεβάζω το τηγάνι από τη φωτιά και τα σερβίρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου