Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Τιραμισού


ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ
Υλικά:
3 φακελάκια Nescafe (6 γρ. συνολικά),
5 αυγά,
3  κουταλιές σούπας κονιάκ τριών αστέρων Μεταξά,
500 γρ. τυρί mascarpone,
230 γρ. ζάχαρη,
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ (225 γρ.)

Εκτέλεση
Ξεχωρίζω τα αυγά σε ασπράδια και σε κρόκους.
Βάζω τα ασπράδια στο μπολ του mixer και τα χτυπώ χωρίς ζάχαρη σε μαρέγκα.
Στην αρχή τα χτυπώ στη μικρή ταχύτητα και μετά σταδιακά ανεβάζω την ταχύτητα.
Μόλις ετοιμαστεί η μαρέγκα, τη βάζω στο ψυγείο.
Χτυπώ τους κρόκους με τη ζάχαρη για 5 λεπτά στη μέτρια ταχύτητα.
Ρίχνω μέσα στους κρόκους 3 φακελάκια Nescafe και τα χτυπώ μερικά λεπτά ακόμη.
Προσθέτω το τυρί, 3  κουταλιές της σούπας κονιάκ και χτυπώ 5 λεπτά ακόμη, για να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βγάζω τη μαρέγκα από το ψυγείο.
Με μια κουτάλα παίρνω μια κουταλιά μαρέγκα, την οποία βάζω μέσα στο μείγμα των αυγών και με απαλές κινήσεις ανακατεύω από κάτω προς τα πάνω.
Συνεχίζω έτσι μέχρι να ανακατευτεί όλη η μαρέγκα με το μείγμα των αυγών. 
Χρησιμοποιώ ένα τσέρκι διαμέτρου 26 εκατοστών.
Στρώνω μια σειρά από τα μπισκότα μέσα στο τσέρκι και δημιουργώ τη βάση του γλυκού.
Δεν βρέχω με υγρό τα μπισκότα γιατί θα απορροφήσουν τα υγρά του γλυκού και θα μαλακώσουν.
Απλώνω ομοιόμορφα τη μισή κρέμα πάνω από τη βάση του γλυκού.
Παίρνω ένα ένα τα υπόλοιπα μπισκότα και τα μπήγω μέσα στην κρέμα, ώστε να σχηματίζουν μια μικρή γωνία.
Απλώνω την υπόλοιπη κρέμα ομοιόμορφα πάνω από τα μπισκότα.
Τυλίγω το τσέρκι με διαφανή μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο.
Το γλυκό πρέπει να μείνει μερικές ώρες στο ψυγείο, πριν σερβιριστεί.
Πασπαλίζω κάθε κομμάτι με κακάο, πριν το προσφέρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου