ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ ΚΑΙ ΠΤΙ-ΜΠΕΡ
Υλικά:
450 γρ. Πτι-Μπερ Παπαδοπούλου
(δύο πακέτα),
200 γρ. μαρμελάδα μανταρίνι ή
άλλη μαρμελάδα,
700 γρ. κουβερτούρα 52% κακάο, σπασμένη σε
μικρά κομμάτια,
700 γρ. κρέμα γάλακτος 30 %
λιπαρά,
3 κουταλιές της σούπας λικέρ περγαμόντο ή άλλο λικέρ,
3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
τριών αστέρων Μεταξά,
3 σακουλάκια Nescafe(6 gr.)
20 γρ, αμύγδαλα φιλεταρισμένα.
Εκτέλεση
Βάζω σε μικρή κατσαρόλα την κρέμα
γάλακτος και τη βάζω σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί.
Χτυπώ στον πάγκο της κουζίνας την
κουβερτούρα και τη σπάζω σε μικρά κομμάτια.
Μόλις ζεσταθεί η κρέμα γάλακτος,
ρίχνω μέσα την κουβερτούρα και ανακατεύω. Χαμηλώνω πολύ τη φωτιά.
Ρίχνω μέσα στην κατσαρόλα το
λικέρ και τα δύο φακελάκια καφέ.
Αφήνω την κατσαρόλα πάνω στη
φωτιά, μέχρι να λιώσει η περισσότερη κουβερτούρα.
Κλείνω τη φωτιά, αλλά την
κατσαρόλα την αφήνω επάνω.
Βάζω σ’ ένα μπρίκι μισό φλυτζάνι
νερό και το ζεσταίνω λίγο.
Βάζω μέσα το κονιάκ και 1 φακελάκι Nescafe και τ' ανακατεύω..
Βάζω μέσα το κονιάκ και 1 φακελάκι Nescafe και τ' ανακατεύω..
Χρησιμοποιώ πυρέξ με διαστάσεις
24Χ35Χ5 εκατοστά.
Παίρνω ένα μπισκότο, το βουτώ
μέσα στον καφέ και το βγάζω αμέσως.
Το βάζω μέσα στο πυρέξ.
Συνεχίζω κατ’ αυτόν τον τρόπο
μέχρι να στρωθεί όλη η βάση του πυρέξ με μπισκότα.
Παίρνω ένα μπισκότο και το αλείφω
από τη μια μεριά με μαρμελάδα.
Το γυρνώ ανάποδα και κολλώ τη
μαρμελάδα πάνω σ’ ένα βρεγμένο με καφέ μπισκότο.
Συνεχίζω έτσι, μέχρι να
σκεπαστούν όλα τα μπισκότα της βάσης με μπισκότα αλειμμένα με μαρμελάδα.
Απλώνω τη μισή κρέμα σοκολάτας
ομοιόμορφα πάνω από τα μπισκοτα.
Βάζω μια στρώση μονά μπισκότα
πάνω από τη σοκολάτα το ένα δίπλα στο άλλο.
Βάζω το γλυκό για 10 λεπτά στο
ψυγείο για να πήξει λιγάκι η σοκολάτα.
Το βγάζω από το ψυγείο.
Ρίχνω πάνω από τη μονή στρώση μπισκότων την
υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας.
Βάζω στη μέση του πυρέξ μερικά
κομμάτια γλυκό πορτοκάλι ή περγαμόντο και διακοσμώ το γλυκό.
Πασπαλίζω με τα φιλεταρισμένα
αμύγδαλα.
Το γλυκό διατηρείται στο ψυγείο.
Το βγάζω έξα από αυτό 10 λεπτά,
πριν να το προσφέρω.
Το γλυκό αυτό είναι εύκολο και
αρέσει πολύ σ’ αυτούς που αγαπούν τη σοκολάτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου