ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ
Υλικά:
3 αυγά,
12 μέτρια κολοκυθάκια,
2.5 φλυτζάνια διάφορα τυριά τριμμένα
(φέτα, κασσέρι, κεφαλογραβιέρα),
90 γρ. βιτάμ πλακάκι,
40 γρ. αλεύρι,
αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση
Τρίβω σε χοντρό τρίφτη τα
κολοκυθάκια.
Τ’ αλατίζω και τα αφήνω 3 λεπτά
να κατεβάσουν τα υγρά τους.
Παίρνω μέσα στην παλάμη μου κολοκυθάκια
και τα στίβω δυνατά, για να στραγγίσουν τα υγρά τους.
Έτσι λίγα λίγα στίβω όλα τα
κολοκυθάκια.
Βάζω το αλεύρι στα στιμμένα
κολοκύθια και τ’ ανακατεύω.
Βουτυρώνω και αλευρώνω ένα αντικολλητικό
τηγάνι διαμέτρου 28 εκατοστών.
Χτυτώ ελαφρά τα αυγά.
Ρίχνω τα αυγά και τα τυριά μέσα
στα κολοκύθια και ανακατεύω.
Ρίχνω αυτό το μείγμα μέσα σε
αντικολλητικό τηγάνι.
Ψήνω στην κάτω σκάλα του φούρνου
στους 175 βαθμούς Κελσίου για μια ώρα.
Αφήνω την πίτα να κρυώσει και τη βάζω σε πιατέλα σερβιρίσματος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου