ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΡΥΖΙ
Υλικά:
300 γρ. ξερά φασόλια μαυρομάτικα,
2 μεγάλα κόκκινα ξερά κρεμμύδια,
3 σκελίδες σκόρδο,
4 μέτριες ώριμές ντομάτες,
1/2 φλυτζάνι λάδι,
ανάλογο αλάτι,
λίγη καυτερή πιπεριά(προαιρετική),
1/2 ματσάκι μαϊντανό,
100 γρ. ρύζι αρμπόριο ή καρολίνα.
Εκτέλεση
Καθαρίζω τα φασόλια και τα πλένω
καλά.
Τα βάζω σε κατσαρόλα και προσθέτω
6 ποτήρια νερό.
Τοποθετώ την κατσαρόλα σε δυνατή
φωτιά μέχρι να βράσει το νερό και μετά χαμήλωνω τη φωτιά σε μέτρια.
Καθαρίζω και ψιλοκόβω τα κρεμμύδια
και τα ρίχνω μέσα στην κατσαρόλα.
Προσθέτω τα καθαρισμένα
σκόρδα.
Πλένω και ψιλοκόβω τις ντομάτες. Βάζω
τις ντομάτες στην κατσαρόλα.
Προσθέτω αλάτι, ελάχιστη καυτερή πιπεριά και το
ελαιόλαδο.
Αφήνω το φαγητό να βράσει μέχρι
να μαλακώσουν καλά τα φασόλια.
Ξεπλένω το ρύζι, το σουρώνω να
φύγουν τα νερά του και το προσθέτω στο φαγητό.
Ανακατεύω πότε πότε, για να μην
πιάσει το ρύζι.
Βράζω το φαγητό μέχρι να
μαλακώσει το ρύζι.
Το κατεβάζω από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει
λίγο, πριν το σερβίρω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου