Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Ομελέτα με αγγινάρες




ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΑΓΓΙΝΑΡΕΣ
Υλικά:
8 μέτριες αγγινάρες ή 5 μεγάλες,
1/2 φλυτζάνι λάδι,
ανάλογο αλάτι,
5 αυγά,
ελάχιστο πιπέρι.

Εκτέλεση
Καθαρίζω τις αγγινάρες αφαιρώντας τα εξωτερικά τους φύλλα.
Κόβω κάθε αγγινάρα στη μέση και αφαιρώ τα μαλιά που έχει στο κέντρο της.
Κόβω τις αγγινάρες κυδωνάτες όπως κόβω τις τηγανιτές πατάτες.
Βάζω το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 26 εκατοστών.
Το  τοποθετώ σε μέτρια φωτιά.
Μόλις ζεσταθεί το λάδι ρίχνω μέσα τις τις αγγινάρες.
Ανακατεύω τις αγγινάρες ώστε το λάδι να πάει παντού.
Σκεπάζω με κάποιο σκέπασμα το τηγάνι και χαμηλώνω λίγο τη φωτιά.
Ανακατεύω πότε πότε.
Αφήνω τις αγγινάρες να ψηθούν και να μαλακώσουν.
Όταν είναι έτοιμες, παίρνουν ένα ελαφρά καφέ χρώμα και το πηρούνι καρφώνεται εύκολα στη σάρκα τους.
Μέσα σ’ ένα μπολ βάζω τα αυγά και το αλάτι και τα χτυπώ ελαφρά.
Ανακατεύω τις αγγινάρες και τους ρίχνω από πάνω τα χτυπημένα αυγά. Χαμηλώνω κι άλλο τη φωτιά.
Σκεπάζω το τηγάνι με επίπεδο σκέπασμα.
Αφήνω το αυγό να ψηθεί από τη μια μεριά.
Γυρνώ το τηγάνι ανάποδα και η ομελέτα πέφτει πάνω στο σκέπασμα.
Ξαναβάζω την ομελέτα γυρισμένη μέσα στο τηγάνι.
Αφήνω τη φωτιά αναμμένη για 3 λεπτά και μετά τη σβήνω.
Δεν κατεβάζω την ομελέτα από τη φωτιά αλλά την αφήνω επάνω για να ψηθεί καλά εις βάθος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου