Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Kουνέλι τηγανιτό


ΚΟΥΝΕΛΙ ΤΗΓΑΝΙΤΟ
Υλικά:
1 κουνέλι 1,5-2 κιλά
αλάτι, πιπέρι,
1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο τριμμένο,
1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο τριμμένο,
1 κουταλιά σούπας κόκκους μαύρο πιπέρι,
1 κουτaλιά της σούπας κόκκους κόλιανδρο,
2 κόκκους μπαχάρι,
το χυμό 2 λεμονιών,
1 φλυτζάνι λάδι για το τηγάνισμα,
1 φλυτζανάκι του καφέ λευκό κρασί,
1 φλυτζάνι βραστό νερό,
λεμονόφυλλα για άρωμα.

Εκτέλεση
Πλένω καλά το κουνέλι ώστε να φύγουν εντελώς τα αίματα που έχει στο σώμα του πασαλειμμένα.
Αφαιρώ το λίπος που βλέπω συσσωρευμένο σε διάφορα σημεία του κρέατος.
Πετώ το πνευμόνι του ζώου.
Ρίχνω αλάτι, πιπέρι και το χυμό του λεμονιού στο κρέας και ανακατεύω.
Το αφήνω ένα δεκάλεπτο μέσα στο λεμόνι για να πάρει γεύση.
Αλευρώνω ελαφρά το κουνέλι και το τινάζω για να φύγει το αλεύρι που περισσεύει.
Τοποθετώ μεγάλο και βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Ρίχνω μέσα το λάδι και περιμένω να κάψει.
Βάζω μέσα στο τηγάνι αλευρωμένα κομμάτια κουνελιού το ένα δίπλα στο άλλο.
Γυρνώ το κρέας με πιρούνι μέχρι να πάρει χρώμα γύρω γύρω.
Μόλις ροδίσει το κρέας, χαμηλώνω τη φωτιά σε μέτρια.
Προσέχω διαρκώς το κρέας και το ανακατεύω, για να μην κολλήσει.
Ρίχνω το κρασί μέσα στο τηγάνι.
Αφήνω το κρέας να σιγοβράζει. Πότε πότε γυρνώ τα κομμάτια ανάποδα, για να ψηθούν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές.
Συνεχίζω έτσι κανένα εικοσάλεπτο ανακατεύοντας και προσέχοντας το κρέας.
Ρίχνω μέσα στο τηγάνι το κύμινο, τον τριμμένο κόλιανδρο, τους κόκκους του κόλιανδρου και του μαύρου πιπεριού.
Ρίχνω στο τηγάνι το νερό και αφήνω το κρέας να βράσει.
Ανακατεύω συχνά.
Όταν απορροφηθεί το νερό χρειάζεται προσοχή, γιατί πιάνει εύκολα.
Στέκομαι διαρκώς πάνω από το τηγάνι και προσέχω και ανακατεύω.
Όταν ετοιμαστεί το φαγητό, το κρέας έχει ροδίσει, είναι μαλακό και καρφώνεται εύκολα με το πιρούνι.
Αφήνω το κουνέλι να στραγγίσει σ’ ένα σουρωτό και να τρέξουν τα περίσσια λάδια που έχει.
Πλένω καλά φύλλα της λεμονιάς και τα σκουπίζω με χαρτοπετσέτα.
Στρώνω μια πιατέλα με φύλλα λεμονιάς και βάζω από πάνω το κουνέλι.
Ανάμεσα στα κομμάτια βάζω λίγα φύλλα λεμονιάς.
Σκεπάζω την πιατέλα με αλουμινόχαρτο και πάνω από το αλουμινόχαρτο βάζω χνουδωτή πετσέτα για να διατηρηθεί ζεστό το κρέας. 
Το κουνέλι αυτό σερβίρεται με πατάτες τηγανιτές και σαλάτα.


                                                                                                                                                             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου