.
ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ
Υλικά:
1 κιλό πατάτες,
4 αυγά,
1/2 φλυτζάνι λάδι ελιάς,
αλάτι.
Εκτέλεση
Καθαρίζω και πλένω τις πατάτες.
Τις κόβω σε μικρές και λεπτές φέτες.
Βάζω σε αντικολλητικό τηγάνι το
λάδι και το τοποθετώ σε μέτρια φωτιά.
Περιμένω, ώσπου να κάψει.
Αλατίζω τις πατάτες και τις ρίχνω
μέσα στο τηγάνι.
Τις απλώνω ομοιόμορφα σ’ όλο το
τηγάνι.
Σκεπάζω το τηγάνι με το σκέπασμά
του.
Για να μην καούν οι πατάτες, αλλά
να ψηθούν καλά, χαμηλώνω λίγο ακόμη τη φωτιά.
Πότε πότε τις ανακατεύω και τις προσέχω να μην καούν.
Περιμένω μέχρι να μαλακώσουν καλά όλες
οι πατάτες.
Όταν ροδίσουν ελαφρά κι από τις
δυο μεριές, τις βγάζω από το τηγάνι και τις βάζω μέσα σε μια πιατέλα.
Κατεβάζω το τηγάνι από τη φωτιά
και πετώ το λάδι που έχει μέσα..
Αυτό το κάνω, γιατί οι πατάτες
έχουν ήδη αρκετό λάδι και δε χρειάζονται άλλο.
Όταν το λάδι είναι πολύ, η ομελέτα γίνεται βαριά.
Βάζω το τηγάνι πάνω σε πολύ χαμηλή
φωτιά και ρίχνω ξανά μέσα τις πατάτες.
Βάζω σ’ ένα μπολ τα αυγά και τους
ρίχνω αλάτι και ελάχιστο πιπέρι.
Χτυπώ ελαφρά τα αυγά με τον
αυγοδάρτη και περιλούζω με αυτά τις πατάτες.
Σκεπάζω την ομελέτα με επίπεδο
σκέπασμα.
Αφήνω την ομελέτα να σιγοψηθεί από
τη μια μεριά.
Γυρνώ το τηγάνι ανάποδα και η
ομελέτα πέφτει πάνω στο σκέπασμα.
Βάζω ξανά την ομελέτα στο τηγάνι.
Κλείνω τη φωτιά και την αφήνω να σιγοψηθεί μέσα στο
τηγάνι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου