Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Cheese cake



 Cheese cake
Υλικά:
30 γ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
340 γ. μπισκότα πτι μπερ,
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι,
180 γ ζάχαρη,
100 γ  λιωμένο  βιτάμ,
1 βανίλια,
200 γ κρέμα γάλακτος 30% λιπαρά,
800 γ Φιλαδέλφεια  cream cheese.
400 γ γιαούρτι στραγγιστό,
3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού,
4 αυγά,
1/2 φλυτζάνι γλυκό φράουλα ή άλλο γλυκό του κουταλιού ή μαρμελάδα φράουλας.

Μαρμελάδα φράουλας
5ΟΟ γραμμάρια φράουλες.
50-60 γραμμάρια ζάχαρη.

Εκτέλεση
Πλένω καλά τις φράουλες και τους αφαιρώ τα κοτσάνια.
Πιέζω με τα χέρια μου τις φράουλες και τις πολτοποιώ.
Βάζω σε μικρή κατσαρόλα τις φράουλες και τη ζάχαρη και τα βράζω για 10 λεπτά.
Κατεβάζω την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνω τη μαρμελάδα στη άκρη, για να τη χρησιμοποιήσω, όταν θα διακοσμώ το γλυκό.

ΚΕΪΚ
Εκτέλεση
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Χτυπώ στο multi τα μπισκότα. Τα βάζω σε μπολ και τα ανακατεύω με το λιωμένο βούτυρο.
Βουτυρώνω πυρέξ ή ταψάκι διαστάσεων 25Χ35X6 εκατοστών.
Στρώνω τα μπισκότα ως βάση του γλυκού μέσα στο πυρέξ.
Πιέζω τα μπισκότα με την παλάμη μου, ώστε να ενωθούν και να στρωθούν σα φύλλο μέσα στο πυρέξ.
Βάζω το πυρέξ στην πρώτη σκάλα του φούρνου και αφήνω τα μπισκότα να ψηθούν για πέντε λεπτά.
Βγάζω το πυρέξ από το φούρνο και το αφήνω να κρυώσει.
Βάζω στο μπολ του μίξερ το τυρί και τη ζάχαρη και τα χτυπώ για 4 λεπτά.
Σταματώ το μίξερ και βάζω μέσα στο μπολ το αλεύρι και τη βανίλια και ανακατεύω με κουτάλι.
 Προσθέτω την κρέμα γάλακτος και χτυπώ σε μέτρια ταχύτητα για 3 λεπτά.
Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτω κουταλιά κουταλιά το γιαούρτι.
Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτω ένα ένα τα αυγά.
Χτυπώ για 2 λεπτά ακόμη όλα τα υλικά μαζί .
Απλώνω ομοιόμορφα το μείγμα πάνω από τη βάση με τα μπισκότα.
Ψήνω το γλυκό στο φούρνο στην πρώτη σκάλα από κάτω στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
Μόλις περάσουν τα 40 λεπτά, το βγάζω έξω από το φούρνο και το διακοσμώ.
Ρίχνω από πάνω του το γλυκό της φράουλας ή τη μαρμελάδα της φράουλας.  
Με το σιρόπι του γλυκού σχηματίζω στην επιφάνεια του cheese cake ακανόνιστα σχήματα σα νερά.
Όταν χρησιμοποιώ μαρμελάδα φράουλας, σχηματίζω σχήματα σα λουλούδια ή άλλα ακανόνιστα σχήματα, τα οποία μου αρέσουν.
Βάζω ξανά το cheese cake στο φούρνο και το αφήνω να ψηθεί άλλα 8 λεπτά.
Κλείνω το φούρνο και αφήνω μέσα το κέικ για 10 λεπτά ακόμη.
Βγάζω το κέικ από το φούρνο και το αφήνω να κρυώσει τελείως, πριν να επιχειρήσω να το σερβίρω.
Το γλυκό είναι αφράτο και εξαιρετικά νόστιμο, πριν μπει στο ψυγείο.
Όταν μπει στο ψυγείο χάνει ένα μέρος από την νοστιμιά του.
Όμως αν δε γίνεται να καταναλωθεί την πρώτη μέρα, διατηρείται στο ψυγείο.


                                                                                                                                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου