ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ
Yλικά:
1 κιλό πατάτες,
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
5 σκελίδες σκόρδο,
1/2 ματσάκι μαϊντανό,
120 γραμμάρια λάδι,
ανάλογο αλάτι,
ξύδι.
Εκτέλεση
Πλένω πολύ καλά τις πατάτες, κάτω
από τη βρύση, με άφθονο νερό. Πρέπει να φύγουν όλα τα χώματα. Αν δω ότι δε
φεύγουν, τις τρίβω με βουρτσάκι.
Βάζω σε κατσαρόλα τις πατάτες και
τους βάζω νερό, ώσπου να φτάσει 2 εκατοστά πιο πάνω από αυτές.
Βάζω την κατσαρόλα σε δυνατή
φωτιά και αφήνω τις πατάτες να βράσουν. Μόλις αρχίσουν να κοχλάζουν, χαμηλώνω
τη φωτιά σε μέτρια.
Αφήνω τις πατάτες να βράσουν
μέχρι να μαλακώσουν. Είναι έτοιμες όταν ένα πηρούνι καρφώνεται χωρίς αντίσταση
μέσα στη σάρκα τους.
Κατεβάζω τις πατάτες από τη φωτιά
και τις σουρώνω μέχρι να φύγει σχεδόν όλο το νερό τους.
Τις αφήνω να κρυώσουν και τις
καθαρίζω αφαιρώντας τους τη φλούδα.
Βάζω τις καθαρισμένες πατάτες
μέσα σ’ ένα μπολ. Τις κόβω σε κομμάτια που εχουν το μέγεθος ενός ζαριού.
Επειδή είναι μαλακές, αλλάζουν
σχήμα καθώς τις ανακατεύω.
Τους Βάζω αλάτι, λάδι, ξύδι, ψιλοκομμένο το σκόρδο,
ψιλοκομμένο το κρεμμύδι και το μαϊντανό.
Ανακατεύω καλά όλα τα υλικά.
Δοκιμάζω τη γεύση και αν
χρειάζεται κάτι, το προσθέτω.
Βάζω τη σαλάτα σε βαθύ μπολ σερβιρίσματος και τη διακοσμώ
με φύλλα μαϊντανού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου