ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ
Υλικά:
250 γρ. ξερά φασόλια μπαρμπούνια βρασμένα,
250 γρ. άσπρα φασόλια βρασμένα χωριστά
από τα μπαρμπούνια,
350 γρ. στραγγισμένα αγγουράκια τουρσί,
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι + 3 φρέσκα κρεμμυδάκια,
2 καρότα,
2 πιπεριές Φλωρίνης,
150 γραμμάρια ελιές Καλαμών μαύρες,
1 ματσάκι άνηθο,
1 κουταλιά της σούπας σκόνη μουστάρδα
ή καυτερή μουστάρδα,
80 γρ. λάδι,
ελάχιστο ξύδι,
ανάλογο αλάτι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβω τα αγγουράκια, τις πιπεριές,
τα καρότα, τις ελιές, τα κρεμμύδια, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο και τα ρίχνω
όλα μέσα σ’ ένα μπολ.
Ρίχνω στα λαχανικά τη μουστάρδα και το
λάδι και τ’ ανακατεύω. Προσθέτω τα βρασμένα φασόλια και τ’ ανακατεύω ξανά.
Δοκιμάζω τη γεύση για να διορθώσω το
αλάτι ή το ξύδι, αν χρειάζεται.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου