ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΤΗΓΑΝΙΤΑ
Υλικά:
700 γρ. μοσχαρίσιο κιμά,
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια,
6 σκελίδες σκόρδο,
20 γρ. ελαιόλαδο + λάδι για το τηγάνισμα,
50 γρ. αραβοσιτέλαιο,
ελάχιστο κύμινο τριμμένο,
λίγη ρίγανη, λίγο πιπέρι, λίγο κόλιανδρο τριμμένο,
αλεύρι για το τηγάνισμα,
1 μέτρια πατάτα,
1 μέτρια ντομάτα όχι πολύ ώριμη,
1 αυγό,
1 αυγό,
15 γρ. φρυγανιά τριμμένη.
Εκτέλεση
Καθαρίζω τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.
Τα βάζω στο multi και τα χοντροκόβω.
Βάζω σ’ ένα μπολ τον κιμά.
Του βάζω αλάτι και το μαλάσσω, ώστε να αλατιστεί όλος
καλά.
Βάζω στον κιμά τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.
Το μαλάσσω καλά, για να πάνε παντού.
Βάζω το ελαιόλαδο και μαλάσσω.
Προσθέτω τα μυρωδικά και μαλάσσω ξανά.
Πολτοποιώ στο multi την πατάτα και την προσθέτω στον κιμά. Μαλάσσω
ξανά.
Πολτοποιώ στο multi τη ντομάτα και την προσθέτω στον κιμά.
Μαλάσσω ξανά.
Πασπαλίζω πάνω από τον κιμά τη φρυγανιά.Τον μαλάσσω ξανά.
Σπάζω το αυγό μέσα στον κιμά και το μαλάσσω καλά, για να ανακατευθούν τα υλικά και οι γεύσεις τους.
Σπάζω το αυγό μέσα στον κιμά και το μαλάσσω καλά, για να ανακατευθούν τα υλικά και οι γεύσεις τους.
Συνήθως ετοιμάζω αποβραδίς τον κιμά και την επόμενη μέρα
τηγανίζω τα κεφτεδάκια.
Μ’ αυτό τον τρόπο δίνω στον κιμά το χρόνο που χρειάζεται, για να κατασταλάξουν
οι γεύσεις του.
Τηγάνισμα
Βάζω σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι ελαιόλαδο, ώσπου να
καλυφθεί όλος ο πάτος του.
Ρίχνω μέσα στο τηγάνι το αραβοσιτέλαιο.
Τοποθετώ το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και περιμένω να
ζεσταθεί καλά το λάδι.
Βάζω στην παλάμη του αριστερού μου χεριού αλεύρι.
Βάζω πάνω από το αλεύρι ένα κομμάτι κιμά, όσο ένα καρύδι.
Στριφογυρίζω τον κιμά μέσα στην μπαλάμη μου, μέχρι να
σχηματιστεί μια μπαλίτσα.
Ρίχνω τη μπαλίτσα αυτή μέσα στο ζεστό λάδι.
Συνεχίζω έτσι μέχρι να γίνει όλος ο κιμάς κεφτεδάκια.
Τοποθετώ τα κεφτεδάκια μέσα στο τηγάνι το ένα δίπλα στο
άλλο.
Χαμηλώνω τη φωτιά σε μέτρια.
Αφήνω τα κεφτεδάκια να ψηθούν από τη μια μεριά και μετά
τα γυρίζω από την άλλη.
Δεν απομακρύνομαι από το τηγάνι γιατί καίγονται εύκολα.
Όταν ψηθούν και από τις δυο μεριές τα βγάζω σε πιατέλα,
την οποία έχω σκεπάσει με χαρτοπετσέτα κουζίνας.
Η χαρτοπετσέτα απορροφά το λάδι και τα κεφτεδάκια δεν
είναι βαριά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου