ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ
ΜΕ ΑΡΑΚΑ
πρώτη συνταγή
πρώτη συνταγή
Υλικά:
4 φύλλα σέλερυ,
750 γραμμάρια γουρουνόπουλο,
1/2 φλυτζάνι νερό,
1 κιλό αρακάς καθαρισμένος,
2 μπανανόμηλα,
3 μέτριες πατάτες,
1 κυδώνι,
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα,
3 πιπεριές Φλωρίνης,
1 σφηνάκι ξύδι,
1/2 φλιτζάνι λάδι ελιάς,
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και το χυμό
από ένα μεγάλο λεμόνι.
Εκτέλεση
Ξεπλένω το κρέας και το κόβω σε
κομμάτια όσο ένα καρύδι.
Βάζω το κρέας σε γάστρα.
Του ρίχνω αλάτι, πιπέρι και
ρίγανη.
Ανακατεύω καλά, για να πάνε τα
μυρωδικά παντού.
Βάζω το μισό λάδι πάνω στο κρέας.
Βάζω το μισό λάδι πάνω στο κρέας.
Φροντίζω όλο το κρέας να αλειφτεί
καλά με λάδι και μυρωδικά.
Καθαρίζω και πλένω τις πατάτες.
Κόβω τις πατάτες όπως και το
κρέας.
Ρίχνω τις πατάτες μέσα στη γάστρα
πάνω από το κρέας.
Καθαρίζω τα μπανανόμηλα και το
κυδώνι και τα κόβω σε 6 κομμάτια το καθένα.
Τα ρίχνω μέσα στη γάστρα.
Πλένω καλά το σέλερυ και το κόβω
κάθετα στα κοτσάνια σε κομμάτια μήκους ενός εκατοστού.
Τα ρίχνω μέσα στη γάστρα.
Βάζω τον αρακά μέσα στη γάστρα.
Πλένω τις πιπεριές. Κόβω κάθε
πιπεριά στη μέση και της αφαιρώ τα σπόρια.
Κόβω κάθε μισό της πιπεριάς σε 5
κομμάτια. Κάθε πιπεριά κόβεται συνολικά σε
10 κομμάτια.
Ρίχνω τις πιπεριές στη γάστρα.
Βάζω το υπόλοιπο λάδι μέσα στη
γάστρα πάνω από τα λαχανικά.
Ανακατεύω καλά, ώστε το λάδι να
πάει παντού.
Προσθέτω μια κουταλιά πάπρικα και
λίγη κόκκινη καυτερή πιπεριά.
Προσθέτω το λεμόνι, το ξύδι και
το νερό.
Σκεπάζω τη γάστρα και τη βάζω στην
κάτω σκάλα του φούρνου.
Ψήνω στους 200 βαθμούς για
μια ώρα.
Βγάζω το φαγητό από το φούρνο.Ξεσκεπάζω τη γάστρα. Ανακατεύω το
φαγητό και τη βάζω ξανά στο φούρνο για άλλη μια ώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου