Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Πατατοσαλάτα με μαγιονέζα


ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ
Υλικά:
1 κιλό βρασμένες πατάτες,
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα πικάντικη,
1-2 κουταλιές της σούπας ξύδι,
3 κουταλιές της σούπας λάδι,
4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα ή και περισσότερη,
100 γρ. ελιές καλαμών ή άλλες ελιές,
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 4 σκελίδες σκόρδο,
τα ασπράδια από 4 αυγά σφιχτά βρασμένα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένω πολύ καλά τις πατάτες, κάτω από τη βρύση, με άφθονο νερό. Πρέπει να φύγουν όλα τα χώματα. Αν δω ότι δε φεύγουν, τις τρίβω με βουρτσάκι.
Βάζω σε κατσαρόλα τις πατάτες και τους βάζω νερό, ώσπου να φτάσει 2 εκατοστά πιο πάνω από αυτές.
Βάζω την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και αφήνω τις πατάτες να βράσουν. Είναι έτοιμες, όταν ένα πηρούνι καρφώνεται εύκολα μέσα στη σάρκα τους.
Κατεβάζω τις πατάτες από τη φωτιά και τις σουρώνω, μέχρι να φύγει σχεδόν όλο το νερό τους.
Τις αφήνω να κρυώσουν και τις καθαρίζω αφαιρώντας τους τη φλούδα.
Βράζω τα αυγά σφιχτά και τ’ αφήνω να κρυώσουν.
Καθαρίζω τις ελιές από το κουκούτσι.
Κόβω τις πατάτες σε μέγεθος μικρότερο από ένα καρύδι.
Βάζω τις πατάτες στο μπολ που θα τις σερβίρω και προσθέτω αλάτι, λάδι, μουστάρδα, ξύδι και μαγιονέζα.
Καθαρίζω το κρεμμύδι και το ψιλοκόβω μέσα στο μπολ.
Καθαρίζω το σκόρδο και το ψιλοκόβω μέσα στο μπολ.
Καθαρίζω τα αυγά. Κόβω κάθε αυγό στη μέση. Βγάζω τους κρόκους και τους δίνω στις γατούλες μου. Αν αφήσω τους κρόκους μέσα στη σαλάτα, η σαλάτα γίνεται δύσπεπτη.
Κόβω τα ασπράδια στη μέση κατά μήκος και κατά πλάτος. Έτσι το ασπράδι κάθε αυγού κόβεται σε 8 κομμάτια.
Βάζω τα ασπράδια των αυγών και τις ελιές μέσα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
 Τ’ ανακατεύω όλα καλά και δοκιμάζω τη γεύση. Αν η γεύση χρειάζεται διόρθωμα, τη διορθώνω προσθέτοντας αυτό που λείπει.
 


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου