ΠΟΥΡΕΣ ΑΠΟ ΨΗΤΑ ΠΑΤΖΑΡΙΑ
Αυτός ο πουρές είναι ένα πολύ νόστιμο και πικάντικο ορεκτικό
Υλικά:
6 βολβοί από
πατζάρια περίπου ίδιου μεγέθους,
1 κουταλιά της σούπας
ξύδι μπαλσάμικο ή περισσότερο,
4 σκελίδες σκόρδο,
ανάλογο αλάτι,
3 κουταλιές της
σούπας λάδι ελιάς,
μερικές ελιές
για τη διακόσμηση.
Εκτέλεση
Πλένω πολύ καλά τους βολβούς.
Κόβω τα δύο άκρα τους, δηλαδή τις ρίζες τους και τις
αρχές των κοτσανιών τους.
Βάζω τον ένα βολβό κολλητά στον άλλο για να δω τι μήκος
έχει ο κύλινδρος που σχηματίζουν.
Κόβω ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο που έχει μήκος 12 εκατοστά
μεγαλύτερο από το μήκος του κυλίνδρου των βολβών.
Τοποθετώ τους βολβούς στο μέσο του αλουμινόχαρτου κατά
μήκος τον ένα κολλητά με τον άλλο.
Διπλώνω το ένα κομμάτι του αλουμινόχαρτου και σκεπάζω
τους βολβούς.
Φέρνω το άλλο κομμάτι πάνω από το διπλωμένο αλουμινόχαρτο
και σχηματίζω ένα ανοικτό σωλήνα που έχει τυλιγμένους μέσα του τους βολβούς.
Τσακίζω τα δυο άκρα και κλείνω το σωλήνα.
Βάζω στη μεσαία σχάρα του φούρνου το σωλήνα με τους
βολβούς.
Ακριβώς από κάτω, σε μια άλλη σχάρα, βάζω ένα ταψί με
νερό.
Έτσι οι βολβοί θα ψηθούν χωρίς να αφυδατωθούν.
Ψήνω στους 200 βαθμούς Κελσίου για μια ώρα ή και
περισσότερο.
Οι βολβοί είναι έτοιμοι όταν έχουν μαλακώσει και ένα
μαχαίρι καρφώνεται εύκολα μέσα σ’ αυτούς.
Τους βγάζω από το φούρνο και τους αφήνω να κρυώσουν.
Πιέζω με τα χέρια μου τη φλούδα τους που βγαίνει εύκολα.
Βάζω μέσα στο blender το λάδι, το ξύδι, το αλάτι και τα σκόρδα
και τα χτυπώ.
Κόβω τους βολβούς σε μικρά κομμάτια και τους βάζω στο blender.
Τα χτυπώ όλα στη
χαμηλή ταχύτητα για λίγο.
Βγάζω τον πουρέ από το blender και τον βάζω σ’ ένα μπολ
σερβιρίσματος.
Διακοσμώ με ελιές ή με μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου