Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Κυδώνια ψητά με άσπρη κρέμα

ΚΥΔΩΝΙΑ ΨΗΤΑ ΜΕ ΑΣΠΡΗ ΚΡΕΜΑ
Κυδώνια
Υλικά:
4 μεγάλα κυδώνια,
150 γρ. ζάχαρη,
250 ml κόκα κόλα,
2 ξυλάκια κανέλα,
10 γαρύφαλλα ολόκληρα.
Εκτέλεση
Ξεπλένω τα κυδώνια με νερό και τα τρίβω λίγο με τα χέρια μου, για να φύγει το λεπτό χνουδάκι που έχουν.
Καθαρίζω κάθε κυδώνι από το κοτσάνι και το ξερό άλλο άκρο του.
Κόβω κάθε κυδώνι σε δυο κομμάτια.
Αφαιρώ από κάθε κομμάτι το σκληρό πυρήνα με τα σπόρια που έχει στο κέντρο του και τον πετώ.
Δημιουργείται έτσι μια λακούβα σε κάθε μισό κυδώνι.
Χρησιμοποιώ ένα πυρέξ με διαστάσεις 23Χ36Χ5 εκατοστά.
Τοποθετώ μέσα στο πυρέξ δίπλα δίπλα τα κομμάτια του κυδωνιού με τη λακούβα προς τα κάτω.
Ρίχνω πάνω από τα κυδώνια τη ζάχαρη και από πάνω βάζω την κόκα κόλα.
Βάζω μέσα στην κόκα κόλα τα γαρύφαλα και την κανέλα.
Βάζω το πυρέξ στην πρώτη σκάλα του φούρνου από κάτω.
Σκεπάζω το πυρέξ με αντικολλητική λαδόκολλα  ψησίματος.
Ψήνω στους 180 βαθμούς Κελσίου για μια ώρα περίπου.
Όταν ψηθούν σκάζουν από πάνω και είναι πολύ μαλακά.
Αν καρφώσω σ' ένα κυδώνι ένα πηρούνι, καρφώνεται πολύ εύκολα.
Τα βγάζω από τη φωτιά και τ’ αφήνω σε μιαν άκρη να κρυώσουν.

Άσπρη κρέμα
Υλικά:
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά,
150 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια,
80 γρ. ζάχαρη,
ελάχιστη τριμμένη κανέλα,
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό.

Εκτέλεση
Βάζω στο μπολ του μίξερ την κρέμα γάλακτος και την χτυπώ στη χαμηλή ταχύτητα για μερικά λεπτά.
Προσθέτω τη ζάχαρη και χτυπώ μέχρι η κρέμα ν’ αρχίσει να πήζει.
Προσθέτω κουταλιά κουταλιά το τυρί Φιλαδέλφεια και χτυπώ 3 λεπτά.
Προσθέτω κουταλιά κουταλιά το γιαούρτι και χτυπώ μερικά λεπτά ακόμη.

Διακόσμηση
Γυρνώ όλα τα κομμάτια ανάποδα καη η λακούβα έρχεται από πάνω.
Βάζω την άσπρη κρέμα σ’ ένα κορνέ και γεμίζω τη λακούβα και κάνω σχήματα  σαν τριαντάφυλλα.
Βάζω ελάχιστη κανέλα πάνω στα πέταλα για άρωμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου