ΑΣΠΡΗ ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΑΝΑΝΑ
Υλικά:
600 γρ. κρέμα
γάλακτος 30 ή 35% λιπαρά,
300 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια,
500 γρ. γιαούρτι
στραγγιστό,
130 γρ. ζάχαρη +
100 γρ. για την κομπόστα,
1 κονσέρβα ανανά
ή ένα φρέσκο ανανά,
500 γρ. μπισκότα σαβουαγιάρ
ή 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ των 225 γραμμαρίων,
180 ml γάλα,
2 κουταλιές
σούπας κονιάκ,
30 γρ. τριμμένη
ζελατίνη.
Εκτέλεση
Βάζω σ’ ένα μικρό κατσαρόλι 1 φλυτζάνι νερό και ρίχνω
μέσα τα τρία φάκελα ζελατίνης.
Ανακατεύω με κουτάλι τη ζελατίνη και την αφήνω σε μιαν
άκρη να φουσκώσει.
Αφού περάσουν μερικά λεπτά τοποθετώ το κατσαρόλι σε πολύ χαμηλή φωτιά και ανακατεύω τη ζελατίνη μέχρι να λιώσει.
Αφού λιώσει την κατεβάζω από τη φωτιά και την αφήνω σε μιαν
άκρη.
Βάζω την κρέμα γάλακτος στο μπολ του μίξερ και αρχίζω να
την χτυπώ στη χαμηλή ταχύτητα.
Μετά από μερικά λεπτά προσθέτω την ζάχαρη.
Χτυπώ την κρέμα, μέχρι να πήξει λίγο.
Προσθέτω μέσα στο μπολ κουταλιά κουταλιά το τυρί
Φιλαδέλφεια.
Αφήνω το τυρί να χτυπηθεί δυο τρία λεπτά.
Ανεβάζω λίγο την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτω κουταλιά
κουταλία το γιαούρτι.
Τα χτυπώ μερικά λεπτά όλα μαζί και σταματώ το χτύπημα.
Προσθέτω τη μισή διαλυμένη ζελατίνη μέσα στην κρέμα και ανακατεύω
με το σύρμα.
Χρησιμοποιώ ένα ταψί με διαστάσεις 26Χ36Χ5 εκατοστά.
Στρώνω μια στρώση σαβουγιάρ και καλύπτω τον πάτο του ταψιού.
Βάζω σ’ ένα φλυτζάνι γάλα μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη
και δυο κουταλιές της σούπας κονιάκ.
Βρέχω με αυτό το διάλυμα τα σαβουαγιάρ ελαφρά.
Αν αντί σαβουαγιάρ χρησιμοποιήσω μπισκότα πτι μπερ, δεν χρειάζονται βρέξιμο.
Απλώνω ομοιόμορφα πάνω από τα μπισκότα τη γέμιση.
Καθαρίζω και κόβω τον ανανά σε μικρά κομμάτια.
Βάζω 100 γρ. ζάχαρη, 1 φλυτζάνι νερό και τον ανανά σε ένα
κατσαρόλι.
Τοποθετώ το κατσαρόλι σε μέτρια φωτιά και βράζω τον ανανά
για 15 λεπτά.
Κάνω δηλαδή τον ανανά κομπόστα.
Προσθέτω τη μιση διαλυμένη ζελατίνη μέσα στην κομπόστα
του ανανά.
Αφήνω τον ανανά να κρυώσει και μετά τον απλώνω πάνω από
την κρέμα, μέσα στο ταψί.
Βάζω σταφίδες ανάμεσα στα κομμάτια του ανανά και φτιάχνω
διάφορα σχήματα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου