ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΒΕΡΥΚΟΚΑ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΙΑ
Υλικά:
3 φιλέτα κοτόπουλου
+1 μπούτι κοτόπουλου,
200 γρ. φέτα,
200 γρ. φέτα,
650 γρ. μεγάλα
και κάπως ξινά βερύκοκα,
800 γρ. κεράσια,
5 μεγάλες
κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης,
4 μεγάλα ξερά
κρεμμύδια,
3/4
φλυτζανιού λάδι ελιάς,
λίγη κόκκινη
καυτερή πιπεριά.
Προετοιμασία των υλικών
Αγοράζω το
κοτόπουλο αποβραδίς.
Αφαιρώ την
πέτσα από το μπούτι και αφαιρώ και το κόκκαλο.
Αφαιρώ την πέτσα από τα στήθη και ανοίγω κάθε στήθος σε δύο φιλέτα,
Αφαιρώ την πέτσα από τα στήθη και ανοίγω κάθε στήθος σε δύο φιλέτα,
Τα φιλέτα πρέπει
να είναι καθαρά από πέτσα και κόκκαλα.
Ξεπλένω τα
κρέατα με νερό και τ’ αφήνω να σουρώσουν.
Τ’ αλείφω με λάδι και τους βάζω αλάτι και ρίγανη. Τα τοποθετώ στη συντήρηση του ψυγείου.
Το επόμενο πρωί ξεπλένω καλά τα βερύκοκα, τα ανοίγω στη μέση και τους βγάζω τα κουκούτσια.
Ρίχνω λίγο λάδι στα βερύκοκα και τ’ ανακατεύω, για να λαδωθούν όλα ελαφρά.
Πλένω καλά τα κεράσια και τους βγάζω τα κουκούτσια. Τους ρίχνω λίγο λάδι
και τ’ ανακατεύω, για να λαδωθούν.
Πλένω τις
πιπεριές και τις κόβω κατά μήκος στα τέσσερα. Τους αφαιρώ τα σπόρια και τις αλείφω
με λάδι.
Καθαρίζω τα κρεμμύδια.
Εκτέλεση
Αλείφω με
λάδι ένα πυρέξ με διαστάσεις 26Χ34Χ6 εκατοστά.
Βαζω στο κάτω μέρος τα φιλέτα και το μπούτι και τα
απλώνω με τα χέρια μου να ισιώσουν.
Τρίβω με τα χέρια μου τη φέτα πάνω από τα κρέατα.
Τρίβω με τα χέρια μου τη φέτα πάνω από τα κρέατα.
Βάζω πάνω από
τα κρέατα τα βερύκοκα. Τα τοποθετώ το ένα δίπλα στο άλλο και σκεπάζω όλο το
κοτόπουλο.
Πάνω από τα
βερυκόκα βάζω τις πιπεριές.
Πάνω από τις
πιπεριές βάζω τα κεράσια.
Κόβω τα
κρεμύδια σε λεπτούς δακτυλίους.
Σκεπάζω το φαγητό με τους δακτυλίους των κρεμμυδιών.
Ρίχνω το υπόλοιπο λάδι πάνω από τους
δακτυλίους.
Ρίχνω μέσα
στο πυρέξ ανάλογο αλάτι και λίγη καυτερή πιπεριά.
Προσθέτω 1
φλυτζανάκι του καφέ νερό.
Δεν χρειάζεται περισσότερο νερό γιατί
κατεβάζουν πολλά υγρά τα λαχανικά.
Σκεπάζω το πυρέξ
με αντικολλητική κόλλα ψησίματος και το
βάζω στο φούρνο στην κάτω σχάρα.
Ψήνω για 50 λεπτά στους 250 βαθμούς.
Δεν ανακατεύω καθόλου το φαγητό.
Βγάζω την κόλλα ψησίματος και συνεχίζω να ψήνω το φαγητό μέχρι να ροδίσει.
Το φαγητό έχει αρκετή σάλτσα αλλά είναι νόστιμη γιατί είναι το ζουμί των
λαχανικών.
Το κοτόπουλο είναι πολύ μαλακό, τρυφερό και νόστιμο.
Η γλυκόξινη σάλτσα του, που έχει ροζ χρώμα, το κάνει να φαίνεται λαχταριστό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου