Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Μανιτάρια με κολοκυθάκια και πατάτες στο φούρνο


ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Υλικά:
250 γρ. μανιτάρια πλευρώτους,
250 γρ. μανιτάρια πόρτο μπέλο,
500 γρ. πολύ φρέσκα μικρά κολοκυθάκια,
2 μεγάλες πατάτες,
3 μεγάλα ξερά κρεμμύδια,
180 γρ. λάδι ελιάς,
αλάτι, ρίγανη,
το χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι.

Εκτέλεση
Ξεπλένω τα μανιτάρια καλά με νερό.
Τα στραγγίζω σε σουρωτήρι, για να φύγουν όλα τα νερά.
Χρησιμοποιώ μεγάλο ταψί με διαστάσεις 31Χ41Χ5 εκατοστά.
Κόβω τα μανιτάρια μέσα στο ταψί σε μικρότερα κομμάτια.
Καθαρίζω τα κρεμμύδια και τα κόβω μέσα στο ταψί σε φέτες.
Πλένω καλά τα κολοκυθάκια.
Τα κόβω σε ροδέλες που έχουν πάχος ένα εκατοστό.
Καθαρίζω τις πατάτες και τις πλένω καλά.
Κόβω τις πατάτες σε λεπτές φέτες ή ζάρια.
Ρίχνω το λάδι πάνω από τα λαχανικά.
Τ’ ανακατεύω με τα χέρια μου να λαδωθούν όλα καλά.
Ρίχνω από πάνω αλάτι και ρίγανη.
Νερό δεν βάζω καθόλου γιατί κατεβάζουν τα λαχανικά.
Σκεπάζω το ταψί από πάνω με αντικολλητική ταινία ψησίματος.
Τοποθετώ το ταψί στο φούρνο στην πρώτη σκάλα από κάτω.
Ψήνω για μια ώρα στους 250 βαθμούς Κελσίου.
Ξεσκεπάζω το φαγητό αυτό και το αφήνω να ψηθεί λίγο ακόμη για να απορροφηθούν τα υγρά του.
Ρίχνω το χυμό του λεμονιού και ανακατεύω.
Δοκιμάζω τη γεύση του φαγητού ως προς το αλάτι και το λεμόνι.
Αν χρειάζεται κάτι, το προσθέτω.
Μπορώ αντί άσπρα να κάνω τα μανιτάρια κόκκινα. Αρκεί να αντικαταστήσω το χυμό του λεμονιού με τον πολτό από 4 ώριμες ντομάτες.
 Ξεπλένω τις ντομάτες και τις πολτοποιώ στο multi.
Βάζω τις ντομάτες στο ταψί και ανακατεύω.
Αφήνω το φαγητό μέσα στο φούρνο μέχρι να στεγνώσουν τα υγρά του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου