ΦΑΣΟΛΑΔΑ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ
Υλικά:
300 γρ. άσπρα φασόλια μεσαίου μεγέθους,
1 μέτρια πατάτα,
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
1 ματσάκι σέλινο,
4-5 καρότα μεσαίου μεγέθους,
αλάτι,
λίγη καυτερή πιπεριά,
1 φλυτζάνι λάδι, 4 μεγάλες ώριμες ντομάτες,
το χυμό από ένα μέτριο λεμόνι.
Εκτέλεση
Καθαρίζω τα φασόλια και τα ξεπλένω.
Ρίχνω τα φασόλια σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό.
Τοποθετώ την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
Αφήνω τα φασόλια να βράσουν για 10 λεπτά.
Τα κατεβάζω από τη φωτιά και σουρώνω το πρώτο νερό, το οποίο και πετώ.
Τα κατεβάζω από τη φωτιά και σουρώνω το πρώτο νερό, το οποίο και πετώ.
Τα ξεπλένω με καθαρό νερό.
Τους βάζω καινούργιο νερό και τα βάζω να βράσουν 10 λεπτά
ακόμη.
Τα σουρώνω, τα ξεπλένω με καθαρό νερό και τους βάζω
καθαρό νερό.
Το νερό πρέπει να φτάσει 3 εκατοστά πιο πάνω από τα
φασόλια.
Τα πρώτα νερά τα χύνω, για να μην προκαλούν πολλά αέρια τα
φασόλια.
Αν κάποιον δεν τον ενοχλούν τα αέρια μπορεί να παραλείψει
τα σουρώματα και το ξέπλυμα των φασολιών.
Τοποθετώ την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις αρχίζει
να βράζει το φαγητό, κατεβάζω τη φωτιά σε μέτρια.
Αφήνω τα φασόλια
να βράσουν μέχρι να μαλάκώσουν, αλλά όχι να χυλώσουν.
Καθαρίζω την πατάτα, τη ψιλοκόβω και τη ρίχνω μέσα στην
κατσαρόλα.
Αφήνω το φαγητό να βράσει λίγα λεπτά.
Αφήνω το φαγητό να βράσει λίγα λεπτά.
Προσθέτω το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το καρότο ψιλοκομμένο,
το αλάτι, την καυτερή πιπεριά και το λάδι.
Προσέχω το φαγητό και το ανακατεύω πότε πότε.
Προσέχω το φαγητό και το ανακατεύω πότε πότε.
Τα αφήνω να βράσουν όλα μαζί για 15 λεπτά.
Προσθέτω την ντομάτα ψιλοκομμένη ή περασμένη από το multi.
Προσθέτω την ντομάτα ψιλοκομμένη ή περασμένη από το multi.
Τελευταίο προσθέτω το σέλινο ψιλοκομμένο.
Αφήνω τα φασόλια να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να
χυλώσουν.
Δυο λεπτά πριν τα κατεβάσω ρίχνω μέσα στην κατσαρόλα το
χυμό του λεμονιού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου