ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
Υλικά:
4-5 μεγάλες ώριμες ντομάτες,
ανάλογο αλάτι,
6 αυγά,
μισό φλιτζάνι λάδι.
Εκτέλεση
Πλένω καλά τις ντομάτες και τις
κόβω σε λεπτές φέτες.
Κάθε ντομάτα την κόβω σε περίπου
δέκα φέτες.
Βάζω ένα αντικολλητικό τηγάνι
πάνω σε μέτρια φωτιά και ρίχνω μέσα το λάδι.
Βάζω μέσα τις ντομάτες, τις
αλατίζω και τις ανακατεύω.
Αφήνω να ψηθούν για 10 λεπτά.
Ανακατεύω πότε πότε, για να
ψηθούν ομοιόμορφα.
Οι ντομάτες είναι έτοιμες, όταν
αρχίσουν να στεγνώνουν τα υγρά τους.
Χτυπώ τα αυγά ελαφρά και τους
βάζω λίγο αλάτι.
Ανακατεύω τις ντομάτες και
χαμηλώνω τη φωτιά.
Ρίχνω τα αυγά πάνω από τις
ντομάτες και σκεπάζω το τηγάνι με κάποιο σκέπασμα.
Αφήνω να σιγοψηθεί το αυγό από τη
μια μεριά.
Ξεκολλώ με σπάτουλα την ομελέτα
από τα πλάγια.
Γυρνώ την ομελέτα σε επίπεδο
σκέπασμα κατσαρόλας.
Βάζω ξανά την ομελέτα στο τηγάνι
και την αφήνω να ψηθεί και από την άλλη μεριά.
Καμμιά φορά καθώς προσπαθώ να
γυρίσω την ομελέτα μου σπάζει.
Τότε την γυρίζω με σπάτουλα
κομμάτι κομμάτι.
Την αφήνω να ψηθεί
όσο χρόνο χρειάζεται για να πήξει καλά κι από τις δυο μεριές.
Πολλοί άνθρωποι προσθέτουν σ’ αυτή την ομελέτα φέτα και
πιπεριά ψιλοκομμένη.
Αυτή η συνταγή που γράφω είναι η βασική συνταγή ομελέτας
με ντομάτα.
Καθένας μπορεί να την εμπλουτίσει όπως αυτός επιθυμεί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου