ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
Υλικά:
5 μεγάλα ξερά κρεμμύδια,
4 αυγά,
3-4 κουταλιές λάδι,
ανάλογο αλάτι,
ελάχιστο πιπέρι,
ελάχιστο κόλιανδρο τριμμένο.
Εκτέλεση
Καθαρίζω τα κρεμμύδια και τα κόβω
σε λεπτές φέτες.
Τοποθετώ ένα αντικολλητικό τηγάνι
διαμέτρου 24 εκατοστών σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνω μέσα το λάδι και το αφήνω
να ζεσταθεί λίγο.
Ρίχνω μέσα τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια
και τα αφήνω να σωταριστούν και να ξανθίνουν.
Ανακατεύω συχνά, ώστε να
μαλακώσουν εντελώς όλα.
Βάζω σ’ ένα μπολ τα αυγά και τους ρίχνω αλάτι,
πιπέρι και κόλιανδρο.
Χτυπώ τα αυγά για μερικά λεπτά με
πηρούνι.
Αδειάζω τα αυγά πάνω από τα
κρεμμύδια και τα απλώνω ομοιόμορφα.
Σκεπάζω το τηγάνι με κάποιο
σκέπασμα.
Χαμηλώνω κι άλλο τη φωτιά.
Αφήνω την ομελέτα να ψηθεί καλά από
τη μια μεριά.
Με ένα επίπεδο σκέπασμα
κατσαρόλας γυρνώ την ομελέτα από την άλλη μεριά.
Αφήνω τη φωτιά αναμένει για δυο
λεπτά και μετά την κλείνω.
Δε βγάζω την ομελέτα από το
τηγάνι, αλλά την αφήνω να απορροφήσει τη θερμότητα του τηγανιού και να ψηθεί σε
βάθος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου