Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Κοτόπουλο με πιπεριές Φλωρίνης



ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ
Υλικά:
2 στήθη κοτόπουλου ανοιγμένα σε τέσσερα φιλέτα,
1200 γρ. πιπεριές φλωρίνης,
4-5 μεγάλα ξερά κρεμμύδια,
4 μεγάλες ώριμες ντομάτες,
400  γρ. φέτα,
120 γρ, ελαιόλαδο,
ελάχιστη κόκκινη καυτερή πιπεριά,
ανάλογο αλάτι.

Εκτέλεση
Αλατίζω τα φιλέτα, τους βάζω ρίγανη, θρούμπι και πιπέρι. Τ’ αλείφω γύρω γύρω με λάδι.
Απλώνω σε ένα ταψί ή σε ένα πυρέξ με διαστάσεις 26Χ35Χ5 εκατοστά τα φιλέτα, το ένα δίπλα στο άλλο.
Πλένω τις πιπεριές και τους αφαιρώ το κοτσάνι και τα σπόρια.
Κόβω κάθε πιπεριά στη μέση κατά μήκος.
Βάζω τις πιπεριές σ’ ένα μπολ και τους ρίχνω λίγο λάδι.
Τις ανακατεύω μερικές φορές με τα χέρια μου, για να λαδωθούν όλες.
Σκεπάζω με τις πιπεριές τα φιλέτα τοποθετώντας τη μιά πιπεριά δίπλα στην άλλη.
Τρίβω με το χέρι μου τη μισή φέτα πάνω από τις πιπεριές.
Πλένω τις ντομάτες και τις κόβω σε δακτυλίους πάχους μισού εκατοστού ο καθένας περίπου. Τους ρίχνω λίγο λάδι και τους αλείφω με  αυτό όλους.
Βάζω τους δακτυλίους της ντομάτας πάνω από τις πιπεριές με την φέτα. Τοποθετώ τον ένα δίπλα στον άλλο και σκεπάζω το φαγητό.
Τρίβω με το χέρι μου την υπόλοιπη φέτα πάνω από τους δακτυλίους της ντομάτας.
Καθαρίζω τα κρεμμύδια και τα κόβω σε δακτυλίους πάχους μισού εκατοστού.
Τους τοποθετώ πάνω από τους δακτυλίους της ντομάτας και σκεπάζω με αυτούς όλη την επιφάνεια του φαγητού.
Βάζω το υπόλοιπο λάδι πάνω από τα κρεμμύδια.
Ρίχνω μέσα στο ταψί ελάχιστο αλάτι, ελάχιστη κόκκινη καυτερή πιπεριά και ένα φλυτζανάκι του καφέ νερό.
Δεν χρειάζεται περισσότερο νερό γιατί τα λαχανικά κατεβάζουν πολύ νερό.
Το αλάτι πρέπει να είναι ελάχιστο γιατί η φέτα είναι αλμυρή.
Σκεπάζω το πυρέξ με αντικολλητική κόλλα ψησίματος.
Τοποθετώ το πυρέξ στην πρώτη σκάλα του φούρνου από κάτω.
Ψήνω στους 200 βαθμούς Κελσίου για μιάμιση ώρα περίπου.
Βγάζω την αντικολλητική κόλλα και αφήνω το φαγητό να ψηθεί για λίγο ξεσκέπαστο για να πάρει χρώμα κι από πάνω.


                                                                                                                                     


  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου