ΦΙΛΕΤΟ ΣΟΛΩΜΟΥ ΣΤΟ ΓΚΡΙΛ
Υλικά:
1 φιλέτο σολωμού
χωρίς κόκκαλο,
50 γρ. λάδι
ελιάς,
1 κουταλιά της
σούπας κοφτή κόλιανδρο τριμμένο,
1 κουταλιά της
σούπας σκόνη μουστάρδας,
ανάλογο αλάτι,
το χυμό 2
λεμονιών,
μερικά κλαδάκια
φρέσκο δεντρολίβανο.
Εκτέλεση
Ξεπλένω το φιλέτο του σολωμού.
Το φιλέτο είναι γδαρμένο από τη μια μεριά ενώ από την
άλλη έχει το δέρμα του.
Βάζω το πλυμένο φιλέτο σ’ ένα ταψάκι πίτσας.
Πασπαλίζω το δέρμα του σολωμού με αλάτι, πιπέρι, σκόνη
κόλιανδρου, σκόνη μουστάρδας και το αλείφω με λίγο λάδι ελιάς.
Γυρνώ το ψάρι και από την άλλη πλευρά και το πασπαλίζω με
όλα τα προηγούμενα μπαχαρικά. Το αλείφω προσεκτικά με λάδι.
Γυρίζω ξανά το ψάρι ώστε το δέρμα του να έρθει από πάνω.
Το περιλούζω με το υπόλοιπο λάδι και με το χυμό των
λεμονιών.
Βάζω πάνω στο ψάρι τα κλαδάκια του δεντρολίβανου.
Δεν βάζω καθόλου νερό.
Τοποθετώ το ταψάκι μέσα στο φούρνο στη δεύτερη σχάρα από
πάνω, ακριβώς κάτω από το γκριλ.
Ανάβω το γκριλ στους 250ο Κελσίου.
Ψήνω το ψάρι για οχτώ λεπτά από την μια μεριά. Το γυρνώ
από την άλλη και το ψήνω 5 λεπτά ακόμη.
Καταλαβαίνω ότι έχει ετοιμαστεί όταν μυρίζει ψημένο και
έχει πάρει και πιο σκούρο χρώμα.
Βγάζω το ταψί από το φούρνο. Μόλις κρυώσει λίγο, το σερβίρω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου