Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Πιπεριές με ντομάτα στην κατσαρόλα

ΠΙΠΕΡΙΕΣ  ΜΕ  ΝΤΟΜΑΤΑ  ΣΤΗΝ  ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ
Υλικά:
1 κιλό πιπεριές  μικρές πράσινες στενόμακρες,
1 πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης,
2 μεγάλες κίτρινες πιπεριές,
200 γρ. λάδι ελιάς,
600 γρ. ώριμες ντομάτες,
1/2 ματσάκι μαϊντανό,
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ή δυο μέτρια κρεμμύδια,
5 μεγάλες σκελίδες σκόρδο,
Λίγη κόκκινη καυτερή πιπεριά,
150 γρ. μοσχαρίσιο κιμά,
100 γρ. χοιρινό κιμά.

Εκτέλεση
Βάζω το ελαιόλαδο σε μέτρια κατσαρόλα.
Κόβω μέσα στην κατσαρόλα το κρεμμύδι ζάρια.
Καθαρίζω τα σκόρδα και τα ψιλοκόβω μέσα στην κατσαρόλα.
Τοποθετώ την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Σωτάρω τα κρεμμύδια ανακατεύοντας πότε πότε.
Πλένω τις πιπεριές καλά με νερό.
Αφαιρώ τα κοτσάνια και τα σπόρια τους.
Αν οι πράσινες πιπεριές είναι πολύ μικρές, τις ρίχνω ολόκληρες στη κατσαρόλα.
Την πιπεριά Φλωρίνης και τις κίτρινες πιπεριές τις ρίχνω ψιλοκομμένες στην κατσαρόλα.
Προσθέτω όσο αλάτι χρειάζεται και ανακατεύω.
Νερό δεν βάζω καθόλου σ' αυτό το φαγητό.
Αφήνω τις πιπεριές να σωταριστούν και να μαλακώσουν καλά.
Ξεπλένω τις ντομάτες και τις καθαρίζω από τα κοτσάνια.
Τις κόβω 10 κομμάτια την κάθε μια.
Ρίχνω τις ντομάτες στην κατσαρόλα και ανακατεύω.
Αφήνω το φαγητό να βράσει με τις ντομάτες 15 λεπτά.
Ανακατεύω πότε πότε.
Παίρνω στη χούφτα μου ένα μέρος από το μοσχαρίσιο κιμά.
Τον τρίβω με τα δάχτυλά μου καθώς το βάζω λίγο λίγο στην κατσαρόλα.
Δουλεύω  ακριβώς όπως όταν τρίβω φέτα με τα δάχτυλά μου.
Συνεχίζω έτσι μέχρι να ρίξω όλο τον κιμά μέσα στην κατσαρόλα.
Ανακατεύω πότε πότε και τα κομμάτια του κιμά χώνονται μέσα στις πιπεριές.
Αφού βάλω τον κιμά, βράζω το φαγητό για 20 λεπτά ακόμη.
Όταν ψηθεί ο κιμάς, γίνεται μικρά πολύ νόστιμα μπαλάκια κρέατος.
Το φαγητό έχει αρκετή σάλτσα. Η σάλτσα αυτή είναι πολύ νόστιμη γιατί έχει βιταμίνες και υγρά από τα λαχανικά.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου