Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Χαλβάς σιμιγδαλένιος


ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΧΑΛΒΑΣ
Υλικά:
2.5 φλυτζάνια σιμιγδάλι χοντρό,                                                                                                                                                                                           
2 φλυτζάνια ζάχαρη,
1 φλυτζάνι μύγδαλα ξασπρισμένα,
1 φλυτζάνι αραβοσιτέλαιο,
4 φλυτζάνια νερό,
1 κοφτή κουταλιά σούπας κανέλα,
1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλα κοπανισμένα.

Εκτέλεση
Μετρώ όλα τα υλικά με το ίδιο φλυτζάνι.
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζω το νερό με τη ζάχαρη.
Τοποθετώ την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Περιμένω να ζεσταθεί το νερό. Λίγο πριν βράσει κατεβάζω την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Ρίχνω μέσα τα κοπανισμένα γαρύφαλλα και την κανέλα και ανακατεύω με κουτάλι.
Βάζω σε άλλη κατσαρόλα το αραβοσιτέλαιο και το ζεσταίνω σε χαμηλή φωτιά ελαφρά.
Ρίχνω το σιμιγδάλι μέσα στο αραβοσιτέλαιο και ανακατεύω ώσπου να ξανθίνει.
Προσθέτω τα αμύγδαλα μέσα στο σιμιγδάλι και ανακατεύω λίγο ακόμα.
Ρίχνω το ζεστό νερό με τη ζάχαρη μέσα στο σιμιγδάλι.
Ανακατεύω συνεχώς μέχρι να μαλακώσει το σιμιγδάλι και να απορροφήσει σχεδόν όλο το νερό.
Βάζω το χαλβά σε φόρμα δαχτυλίδι (με τρύπα στη μέση).
Αφήνω το γλυκό να κρυώσει και να πάρει το σχήμα της φόρμας.
Βάνω πάνω από την φόρμα μια στρογγυλή πιατέλα και αναποδογυρίζω τον χαλβά μέσα στη πιατέλα.
Πασπαλίζω τον αναποδογυρισμένο χαλβά με κανέλα.

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου