Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Σαλάτα με κολοκύθια βραστά


ΣΑΛΑΤΑ  ΜΕ  ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ  ΒΡΑΣΤΑ
Υλικά:
1 κιλό μικρά  ή μέτρια τρυφερά κολοκυθάκια,
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης,
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι,
1/2 ματσάκι άνηθο,
ανάλογο αλάτι,
χυμό λεμονιού,
60 γρ. λάδι ελιάς.

Εκτέλεση
Ξεπλένω τα κολοκυθάκια με άφθονο νερό, για να ξεκολλήσουν από πάνω τους όλα τα χώματα που έχουν.
Αφαιρώ από κάθε κολοκύθι το κοτσάνι και το λουλούδι του.
Βάζω σε κατσαρόλα 2 λίτρα νερό.
Τοποθετώ την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
Μόλις κοχλάσει το νερό, ρίχνω μέσα λίγο αλάτι και τα κολοκύθια.
Τ’ αφήνω να βράσουν, μέχρι να μαλακώσουν.
Για να εξετάσω αν έχουν βράσει, καρφώνω ένα πηρούνι μέσα σ’ ένα κολοκύθι.
Αν το πηρούνι καρφώνεται χωρίς αντίσταση, είναι βρασμένα.
 Όταν ετοιμαστούν, τα κατεβάζω από τη φωτιά και τα σουρώνω.
Τα βάζω σε μια σαλατιέρα και τα κόβω σε δυο ή τρία κομμάτια το καθένα.
Ψιλοκόβω μέσα στα κολοκύθια την πιπεριά και το κρεμμύδι.
Καθαρίζω τον άνηθο, τον πλένω καλά και τον ψιλοκόβω μέσα στα κολοκύθια.
Προσθέτω το χυμό ενός μεγάλου λεμονιού και το λάδι.
Δοκιμάζω τη γεύση και αν χρειάζεται κάτι το προσθέτω.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου