Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Συκωταριά αρνίσια τηγανιτή



ΣΥΚΩΤΑΡΙΑ  ΑΡΝΙΣΙΑ  ΤΗΓΑΝΙΤΗ
Υλικά:
1 συκωταριά καλύτερα από μικρό αρνάκι,
ανάλογο αλάτι,
100 γρ. λάδι ελιάς,
30 γρ. αραβοσιτέλαιο,
100 γρ. αλεύρι,
μαύρο πιπέρι τριμμένο.

Εκτέλεση
Ξεπλένω τη συκωταριά.
Την καθαρίζω προσεκτικά.
Αφαιρώ και πετώ τα λίπη και τους βρόγχους της.
Κόβω με ψαλίδι κουζίνας μέσα σ’ ένα μπολ το συκώτι σε μικρά κομμάτια.
Κόβω σ’ ένα δεύτερο μπολ τα πνευμόνια σε μικρά κομμάτια.
Κάθε κομμάτι να είναι στο μέγεθος όσο είναι ένα ξερό φασόλι γίγαντας βρασμένο.
Σε κάθε μπολ βάζω στα κομμάτια του κρέατος λίγο μαύρο πιπέρι και τ’ ανακατεύω.
Ρίχνω μέσα σε κάθε μπολ 50 γρ. αλεύρι.
Ανακατεύω με τα χέρια μου τα κομματάκια από τα εντόσθια για να αλευρωθούν όλα καλά.
Το αλεύρι πρέπει να τυλίξει καλά γύρω γύρω κάθε κομματάκι κρέατος.
Αν το αλεύρι που έχω βάλει δεν είναι αρκετό, προσθέτω κι άλλο.
Βάζω ένα αντικολλητικό τηγάνι πάνω σε μέτρια φωτιά και ρίχνω μέσα το λάδι και το αραβοσιτέλαιο.
Περιμένω να κάψει και ρίχνω μέσα μια στρώση από κομμάτια συκωτιού.
Τα αφήνω να ψηθούν από τη μια μεριά και μετά τα γυρνώ από την άλλη.
Ρίχνω μέσα στο τηγάνι όσο αλάτι χρειάζεται.
Το συκώτι γενικά δεν θέλει πολύ ψήσιμο.
Βγάζω με τρυπητή κουτάλα τα τηγανισμένα συκωτάκια σ’ ένα πιάτο.
Το πιάτο αυτό το έχω στρώσει με χαρτοπετσέτα κουζίνας, για να απορροφήσει το λάδι.
Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο μέχρι να ψηθούν όλα τα κομμάτια από το συκώτι.
Ρίχνω αλάτι μέσα στο μπολ με τα κομμάτια από τα πνευμόνια.
Τα τηγανίζω όπως και τα κομμάτια του συκωτιού, αλλά για περισσότερη ώρα.
Χρειάζεται  να τα γυρίσω περισσότερες φορές, για να ξεροψηθούν και να νοστιμίσουν.
Τα βγάζω και αυτά σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου