ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ
Υλικά:
200 γρ. βούτυρο
γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου,
200 γρ. βιτάμ
πλακάκι σε θερμοκρασία δωματίου,
250 γρ. ζάχαρη
όχι λιγότερη γιατί γίνονται εντελώς άγλυκα,
3 αυγά μεγάλα
ολόκληρα + 2 κρόκους αυγών,
3/4 από ένα σακουλάκι μπέικιν,
1 μικρό γάλα
εβαπορέ 200 γρ,
1 σωληνάρια
βανίλια,
αλεύρι για όλες
τις χρήσεις λιγότερο από 1 κιλό.
Εκτέλεση
Βάζω σ’ ένα μεγάλο μπολ το βούτυρο και το βιτάμ.
Τα χτυπώ 3 λεπτά με το μίξερ χειρός.
Προσθέτω τη ζάχαρη και χτυπώ ξανά μέχρι ν’ αφρατέψει το
βούτυρο.
Προσθέτω ένα ένα τ’ αυγά και τους κρόκους ενώ συνεχίζω να
χτυπώ το προηγούμενο μείγμα.
Σταματώ το χτύπημα.
Προσθέτω στο μείγμα των αυγών το μπέικιν και την βανίλια.
Ρίχνω το αλεύρι λίγο λίγο μέσα στο μπολ, ενώ ανακατεύω με
το χέρι μου.
Θέλω να επιτύχω λία και μαλακή ζύμη, που δεν κολλά στα
χέρια.
Σταματώ να προσθέτω αλεύρι, μόλις η ζύμη παύει να κολλά
στα χέρια.
Προσθέτω το γάλα και μαλάσσω ξανά.
Μ' αυτό τον τρόπο τα κουλουράκια γίνονται τραγανά και διατηρούνται και έτσι για πολύ καιρό.
Προσθέτω το γάλα και μαλάσσω ξανά.
Μ' αυτό τον τρόπο τα κουλουράκια γίνονται τραγανά και διατηρούνται και έτσι για πολύ καιρό.
Αφού ζυμώσω καλά τη ζύμη, τυλίγω το μπολ γύρω γύρω με
διαφανή μεμβράνη.
Ρίχνω πάνω από τη μεμβράνη μια καθαρή χνουδωτή πετσέτα και
βάζω το μπολ σε ζεστό μέρος για μισή ώρα.
Πώς φτιάχνω τα
κουλουράκια.
Παίρνω ένα βώλο ζύμης όσο ένα καρύδι.
Ακουμπώ το ζυμάρι αυτό στην επιφάνεια εργασίας και πλάθω
ένα σκοινάκι με τα χέρια μου.
Δεν βάζω αλεύρι πάνω στην επιφάνεια εργασίας για να
γίνουν αφράτα τα κουλουράκια.
Δίνω διάφορα σχήματα στα κουλουράκια μου.
Τα βάζω σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί το ένα δίπλα
στο άλλο.
Τα αλείφω από πάνω με αυγό και τα ψήνω στους 175 βαθμούς
Κελσίου για 25 λεπτά περίπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου