ΜΑΝΤΑΡΙΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ
Γλυκό
Υλικά:
1 ποτήρι
ηλιέλαιο,
3/4 ποτηριού
ζάχαρη,
4 μεγάλα αυγά,
2 βανιλίνες,
1 ποτήρι ψιλό
σιμγδάλι,
3 κ. γ. μπέικιν
πάουντερ,
ξύσμα και χυμό
από 6 μανταρίνια.
Άσπρη κρέμα
Υλικά:
400 γρ. κρέμα
γάλακτος 30% λιπαρά,
400 γρ. τυρί
φιλαδέλφεια,
400 γρ. γιαούρτι
στραγγιστό,
1 κ. γ. τριμμένη
μαστίχα,
100 γρ. ζάχαρη
άχνη ή και περισσότερη, αν θέλετε πολύ γλυκιά την κρέμα.
(Δοκιμάσετε την
κρέμα και αν νομίζετε πως δεν είναι αρκετά γλυκιά, προσθέσετε ζάχαρη).
Σιρόπι
Υλικά:
1 φλυτζάνι χυμό
μανταρινιού,
50 γρ. ζάχαρη.
Εκτέλεση
Σιρόπι
Βάζω σε μικρό κατσαρόλι το χυμό μανταρινιού και τη
ζάχαρη.
Τοποθετώ το κατσαρόλι σε δυνατή φωτιά και βράζω το σιρόπι
για 5 λεπτά.
Απομακρύνω το κατσαρόλι από τη φωτιά και αφήνω το σιρόπι
να κρυώσει.
Γλυκό
Βάζω στον κάδο του μίξερ το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη.
Τα χτυπώ σε μέτρια ταχύτητα 4 λεπτά.
Προσθέτω ένα ένα τα αυγά ενώ συνεχίζω το χτύπημα.
Ρίχνω μέσα στα αυγά τις βανιλίνες, το μπέικιν και το
σιμιγδάλι.
Χτυπώ για 3 λεπτά και μετά προσθέτω το χυμό του
μανταρινιού.
Συνεχίζω το χτύπημα του μείγματος για μερικά λεπτά και
μετά προσθέτω το ξύσμα του μανταρινιού.
Σταματώ το χτύπημα και αδειάζω το μείγμα σε βουτυρωμένο
και αλευρωμένο ταψί με διαστάσεις 22Χ32 εκατοστά.
Ψήνω στην κάτω σχάρα του φούρνου στους 170 βαθμούς
Κελσίου για 40-50 λεπτά.
Όταν ψηθεί το γλυκό μυρίζει πολύ έντονα και παίρνει από
πάνω ένα ανοιχτό καφέ χρώμα.
Καρφώνω ένα καθαρό μαχαίρι μέσα στο γλυκό και το τραβώ.
Αν το μαχαίρι βγαίνει καθαρό χωρίς να έχει κολλήσει τίποτα
επάνω του, το γλυκό είναι έτοιμο.
Αν όμως έχει χυλό κολλημένο επάνω του, τότε χρειάζεται
περισσότερο ψήσιμο.
Αφού ψηθεί το βγάζω από το φούρνο.
Το αφήνω να κρυώσει και τι βρέχω κουταλιά κουταλιά με το σιρόπι.
Αν σταματήσει να απορροφά τον χυμό. σταματώ να προσθέτω. Περιμένω για λίγο να απορροφηθεί και μετά προσθέτω κι άλλο.
Βάζω το σιροπιασμένο γλυκό στο ψυγείο και το αφήνω να
κρυώσει καλά.
Άσπρη κρέμα
Την άσπρη κρέμα την ετοιμάζω αφού παγώσει το γλυκό.
Βάζω στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και την χτυπώ
μερικά λεπτά.
Προσθέτω την άχνη ζάχαρη και συνεχίζω το χτύπημα.
Προσθέτω κουταλιά κουταλιά το τυρί φιλαδέλφεια και το
χτυπώ για λίγο.
Προσθέτω την μαστίχα και χτυπώ για λίγο.
Τελευταίο προσθέτω κουταλιά κουταλιά το γιαούρτι και
χτυπώ.
Βγάζω μ’ ένα κουτάλι λίγη κρέμα σ’ ένα πιατάκι και δοκιμάζω,
για να δω αν είναι αρκετή η ζάχαρη που έχω βάλει.
Αν η κρέμα μου φανεί άγλυκια, προσθέτω κι άλλη ζάχαρη.
Σερβίρισμα
Την άσπρη κρέμα την διατηρώ μέσα στο ψυγείο.
Όταν θέλω να προσφέρω γλυκό, κόβω ένα κομμάτι
μανταρινόπιτας και εκείνη τη στιγμή βάζω επάνω σ΄αυτό μια κουταλιά άσπρη κρέμα.
Όταν όμως έχω συγκέντρωση πολλών ατόμων, κόβω όλη τη
μανταρινόπιτα σε κομμάτια τα οποία τοποθετώ σε πιατέλα σερβιρίσματος το ένα
δίπλα στο άλλο.
Βάζω μια κουταλιά της σούπας άσπρη κρέμα πάνω σε κάθε
κομμάτι.
Βάζω άσπρη κρέμα σ’ ένα τρίγωνο ζαχαροπλαστικής και
διακοσμώ περισσότερο κάθε κομμάτι με διάφορα σχέδια τα οποία κάνω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου