ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ, ΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΙΝΔΙΚΗ ΚΑΡΥΔΑ
Υλικά:
300 γρ. μαύρη
κουβερτούρα με 52% κακάο,
100 γρ. μαύρη
σοκολάτα με 70% κακάο,
250 γρ. πολύ
καλά τριμμένα μύγδαλα,
110 γρ. Ινδική
καρύδα τριμμένη,
100 γρ. κρέμα
γάλακτος 35% λιπαρά,
3 κουταλιές της
σούπας κονιάκ Μεταξά τριών αστέρων,
2 κουταλιές της
σούπας λικέρ περγαμόντο ή άλλο λικέρ,
λίγο γλυκό του
κουταλιού πορτοκάλι ή άλλο γλυκό, για τη διακόσμηση,
30 γρ, άσπρη
κουβερτούρα.
Εκτέλεση
Ξεπλένω τα μύγδαλα και τα σκουπίζω με χαρτοπετσέτα.
Τα τρίβω στο multi πολύ καλά.
Αδειάζω τα μύγδαλα σ’ ένα μπολ.
Ρίχνω μέσα στα μύγδαλα την τριμμένη καρύδα και τ’
ανακατεύω.
Βάζω σε μια μικρή κατσαρόλα τη κρέμα γαλακτος, το κονιά
και το λικέρ και την τοποθετώ σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Σπάζω την κουβερτούρα καθώς και την μαύρη σοκολάτα σε
μικρά κομμάτια και τα βάζω μέσα στην κατσαρόλα αυτή.
Ανακατεύω τη σοκολάτα και μόλις αυτή αρχίσει να λιώνει,
κλείνω τη φωτιά.
Συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει τελείως όλη η
σοκολάτα.
Αδειάζω τα 3/4 από
το γλάσο της σοκολάτα μέσα στο μπολ με τα μύγδαλα.
Το υπόλοιπο γλάσο θα το χρησιμοποιήσω για τη διακόσμηση.
Ανακατεύω τα υλικά μέσα στο μπολ, μέχρι να ομογενοποιηθεί
το μείγμα τους.
Δημιουργείται μια πηχτή εύπλαστη μάζα.
Βάζω αυτή τη μάζα σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και της
δίνω σχήμα πομπέ (φουσκωτό στη μέση από πάνω).
Ρίχνω πάνω από αυτή τη μάζα ομοιόμορφα το γλάσο της σοκολάτας και
φροντίζω να πάει παντού.
Τρίβω με τον τρίφτη της ντομάτας πάνω από το γλάσο την
άσπρη σοκολάτα.
Κόβω το γλυκό του κουταλιού σε κομμάτια τα οποία τοποθετώ
πάνω από την άσπρη σοκολάτα σχηματίζοντας ότι σχήμα μου αρέσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου