Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Ρεβίθια με πιλάφι



ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ ΠΙΛΑΦΙ

Υλικά:
300 γ. ρεβίθια ξερά,
3 μέτρια ξερά κρεμμύδια,
1 κ. του γλυκού κόκκους μαύρο πιπέρι,
1 κ. της σούπας κόκκους κόλιανδρου,
1/2 κ. του γλυκού κύμινο τριμμένο,
150 ml λάδι ελιάς,
150 γ. ρύζι για πιλάφι,
5 μεγάλες ώριμες ντομάτες.

Εκτέλεση
Καθαρίζω τα ρεβίθια. Δηλαδή κοιτάζω μήπως υπάρχει κάποια πέτρα ή κανένα χαλασμένο ρεβίθι  ανάμεσά τους.
Τα ξεπλένω με νερό.
Τα βάζω σε κατσαρόλα και τα σκεπάζω με νερό.
Τα βράζω όσο θα χρειαστεί μέχρι να μαλακώσουν πλήρως.
Όταν ετοιμαστούν τα σουρώνω και τ’ αφήνω σε μιαν άκρη.
Βάζω σε άλλη κατσαρόλα το λάδι και την τοποθετώ σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνω μέσα στην κατσαρόλα τον κόλιανδρο, το κύμινο και το μαύρο πιπέρι.
Τ’ αφήνω να σωταριστούν για λίγο και να βγάλουν τα αρώματά τους.
Καθαρίζω τα κρεμμύδια και τα κόβω σε λεπτές κυδωνάτες φέτες, τις οποίες ρίχνω μέσα στους σπόρους.
Ανακατεύω τα κρεμμύδια πολύ συχνά ώσπου να μαλακώσουν.
Ξεπλένω το ρύζι με νερό. Το στραγγίζω και το ρίχνω μέσα στα κρεμμύδια.
Ανακατεύω συχνά το ρύζι με τα κρεμμύδια και το αφήνω να ψηθεί και να γίνει ημιδιαφανές.
Προσθέτω τα σουρωμένα ρεβίθια μέσα στα κρεμμύδια και το ρύζι και ανακατεύω.
Αφήνω για μερικά λεπτά τα ρεβίθια να σωτάρονται μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
Ξεπλένω τις ντομάτες και τις κόβω μέσα στο multi.
Προσθέτω τις πολτοποιημένες ντομάτες μέσα στα ρεβίθια.
Κατεβάζω λίγο ακόμη τη φωτιά και αφήνω το φαγητό να σιγοψηθεί.
Το ρύζι απορροφά τα υγρά της ντομάτας και φουσκώνει.
Αν νομίσετε ότι το φαγητό σας δεν έχει αρκετά υγρά προσθέσετε λίγο βραστό νερό.
Βράζετε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να πήξει κάπως το φαγητό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου