Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Ψαρόσουπα βελουτέ με σάλτσα μουστάρδας εύκολη και γρήγορη



ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ
Υλικά:
1 μπακαλιάρο φρέσκο ή κατεψυγμένο 800 γ. περίπου,
1 κομμάτι σολομό 150 γ. περίπου φρέσκο ή κατεψυγμένο,
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια,
2 μέτριες πατάτες,
1 μέτριο καρότο,
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο,
3 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο ή μια κουταλιά της σούπας ξερά φύλλα δεντρολίβανου,
1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο πιπέρι,
1 κοφτή κουταλιά του γλυκού κύμινο τριμμένο,
1 κοφτή κουταλιά της σούπας κόλιανδρο τριμμένο,
4 κουταλιές της σούπας πικάντικη μουστάρδα ή και περισσότερη.

Εκτέλεση
Βάζω σ’ ένα βαθύ τηγάνι 3 ποτήρια νερό.
Τοποθετώ το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνω να βράσει.
Αφαιρώ τα εξωτερικά φύλλα από τα κρεμμύδια και τα κόβω στο multi.
Τα χτυπώ μέχρι να γίνουν σχεδόν ζουμί.
Βάζω τα κρεμμύδια μέσα στο νερό που βράζει.
Προσθέτω αλάτι και τα μπαχαρικά και ανακατεύω.
Καθαρίζω το καρότο, το κόβω μικρά κομμάτια μέσα στο multi και το χτυπώ ώσπου να γίνει πολύ μικρά κομμάτια.
Προσθέτω το τριμμένο καρότο μέσα στο τηγάνι.
Καθαρίζω τις πατάτες. Τις κόβω μικρά κομμάτια μέσα στο multi και τις τρίβω μέχρι να γίνουν λιώμα.
Προσθέτω τις πολτοποιημένες πατάτες μέσα στο τηγάνι.
Αφήνω όλα τα λαχανικά να βράσουν 10 λεπτά περίπου.
Κόβω το μπακαλιάρο στη μέση και του αφαιρώ το κόκκαλο, τα πτερύγια του και το δέρμα του αν μπορώ.
Βάζω στα κομμάτια του ψαριού λίγο αλάτι και λάδι και τ’ αλείφω.
Αλείφω και το σολομό με λάδι.
Βάζω όλα τα κομμάτια των ψαριών μέσα στο τηγάνι και τα σκεπάζω μ' ένα καπάκι.
Αφήνω να βράσουν για λίγο και μετά τα ξεσκεπάζω και τα γυρνώ.
Προσθέτω τη μουστάρδα και ανακατεύω.
Αφήνω το ψάρι μέσα στη σάλτσα του για 8 λεπτά περίπου.
Το κατεβάζω από τη φωτιά.
Προσθέτω λίγο μαϊντανό για να πάρει άρωμα και σερβίρω το ψάρι βυθισμένο μέσα στην σάλτσα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου