Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Μακαρονάδα με μοσχάρι, μανιτάρια και λιγκουίνια



ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ
Συνταγή για 6 άτομα
Πολύ εύκολη και νόστιμη μακαρονάδα
Υλικά:
1 κιλό μοσχάρι από το ποντίκι,
300 γ. μανιτάρια Πόρτο Μπέλλο,
3 μεγάλα ξερά κρεμμύδια,
5 μεγάλες ώριμες ντομάτες,
1 πακέτο λιγκουίνια Barilla 500 γ
1 φύλλο δάφνης,
1 κ. σ. κόκκους μαύρο πιπέρι,
1κ. σ. κόκκους κόλιανδρου,
αλάτι, πιπέρι τριμμένο, ρίγανη, θρούμπι
80 ml λάδι ελιάς,
 ένα κομμάτι κόκκινη καυτερή πιπεριά, όσο ένας σπόρος καρπουζιού στο μέγεθος.

Εκτέλεση
Αγοράζω το κρέας αποβραδίς.
Το κόβω σε φέτες ένα δάχτυλο στο πάχος.
Απλώνω τις φέτες σ’ ένα ταψί τη μια δίπλα στην άλλη.
Βάζω πάνω σε κάθε φέτα κρέατος αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και θρούμπι.
Αλείφω κάθε φέτα με λάδι και από τις δυο μεριές.
Σκεπάζω το ταψί με διαφανή μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο.
Το επόμενο πρωί βάζω το κρέας μέσα σε μια κατσαρόλα και ρίχνω από πάνω του νερό.
Το νερό πρέπει να σκεπάσει το κρέας και να φτάσει τρία δάχτυλα πιο πάνω από αυτό.
Τοποθετώ την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
Λίγο πριν κοχλάσει το κρέας εμφανίζεται στην επιφάνεια του νερού αφρός.
Με βαθειά κουτάλα μαζεύω τον αφρό και τον πετώ.
Περιμένω να κοχλάσει το νερό με το κρέας και μετά κατεβάζω τη φωτιά σε μέτρια.
Βάζω τους  κόκκους του πιπεριού μέσα σε μια κάψουλα για τσάι.
Βάζω πάνω από τους κόκκους του πιπεριού τους κόκκους του κόλιανδρου.
Κλείνω την κάψουλα και τη βιδώνω και την ρίχνω μέσα στο ζωμό του κρέατος.
Προσθέτω αλάτι, λίγο πιπέρι και την κόκκινη καυτερή πιπεριά.
Αφήνω το κρέας να σιγοβράσει για 45 λεπτά περίπου.
Ξεπλένω τις ντομάτες τις κόβω μικρά κομμάτια και τις πολτοποιώ στο multi.
Καρφώνω ένα πηρούνι μέσα στο κρέας για να δω αν είναι μαλακό.
Αν είναι μαλακό και το πηρούνι καρφώνεται εύκολα μέσα σ’ αυτό, προσθέτω τις πολτοποιημένες ντομάτες.
Αν το κρέας είναι σκληρό το βράζω μέχρι να μαλακώσει.
Αφήνω το κρέας να βράσει με τις ντομάτες για 15 λεπτά περίπου.
Καθαρίζω τα κρεμμύδια και τα βάζω στο multi. Τα ψιλοκόβω και τα ρίχνω μέσα στο κρέας.
Ρίχνω και ένα φύλλο δάφνης και τ’ αφήνω να βράσουν 10 λεπτά ακόμη.
Δοκιμάζω το ζουμί του κρέατος για να δω αν χρειάζεται αλάτι.
Ξεπλένω ελαφρά απέξω τα μανιτάρια και τα κόβω μικρά κομμάτια και τα ρίχνω μέσα στην κατσαρόλα.
Περιμένω 2-3 λεπτά να βράσουν λίγο τα μανιτάρια και προσθέτω στην κατσαρόλα τα  λιγκουίνια κομμένα στη μέση.
Ανακατεύω πότε πότε τα λιγκουίνια για να μην κολλήσουν.
Μόλις μαλακώσουν κατεβάζω την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Όταν σερβίρετε μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε από πάνω λίγο τυρί τριμμένο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου