ΤΟΥΡΛΟΥ
ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ
Υλικά:
500 γ. μανιτάρια
πλευρότους,
500 γ. φρέσκα αμπελοφάσουλα,
5 μέτριες πατάτες,
1 μαρούλι,
3 μέτρια καρότα,
3 μεγάλα ξερά
κρεμμύδια,
3 μεγάλες σκελίδες
σκόρδο,
150 ml λάδι ελιάς,
3 λεπτές φέτες φρέσκο
τζίντζερ,
2 λουκάνικα
Μυκόνου 250 γ. περίπου,
4-5 μεγάλες ώριμες
ντομάτες,
2 πράσινες πιπεριές
και μια πιπεριά Φλωρίνης,
2 φύλλα σέλερυ ή
μερικά κλωναράκια σέλινο.
Εκτέλεση
Καθαρίζω τα κρεμμύδια και τα κόβω κυδωνάτα σε 10 κομμάτια το καθένα,
Καθαρίζω τα σκόρδα και τα κόβω λεπτά κομμάτια.
Βάζω μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνω μέσα στην κατσαρόλα το λάδι, τα κομμένα κρεμμύδια και το ψιλοκομμένο
σκόρδο.
Ανακατεύω τα λαχανικά αυτά για να λαδωθούν όλα καλά.
Αφήνω τα λαχανικά να σοταριστούν σκεπασμένα και να μαλακώσουν.
Αφαιρώ το έντερο που έχουν εξωτερικά τα λουκάνικα και μετά τα κόβω λεπτές φέτες.
Ρίχνω τα λουκάνικα μέσα στην κατσαρόλα και τ’ ανακατεύω όλα μαζί.
Αφήνω πέντε λεπτά τα λουκάνικα να σιγοψηθούν με τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.
Κόβω τις πατάτες μικρά κομμάτια και τις ρίχνω μέσα στην κατσαρόλα.
Ανακατεύω συχνά τα λαχανικά για να μην κολλήσουν οι πατάτες.
Καθαρίζω τα αμπελοφάσουλα, τα κόβω σε δυο κομμάτια το καθένα και τα πλένω
καλά.
Ρίχνω τα φασόλια μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύω.
Ξεπλένω το σέλερυ και το κόβω μικρά κομμάτια. Το προσθέτω στην κατσαρόλα.
Αφαιρώ από το μαρούλι τα εξωτερικά ξερά του φύλλα. Κόβω επίσης τη ρίζα του
και την πετώ.
Ξεπλένω πολύ καλά το μαρούλι και το κόβω μικρά κομμάτια.
Προσθέτω τα κομμάτια του μαρουλιού στην κατσαρόλα.
Ξεπλένω τις πιπεριές και τις κόβω σε μικρά κομμάτια.
Τις ρίχνω μέσα στην κατσαρόλα.
Καθαρίζω ένα κομμάτι τζίντζερ από τη φλούδα του και το κόβω σε τρεις λεπτές
φέτες.
Ρίχνω τα κομμάτια αυτά στην κατσαρόλα.
Νερό δεν βάζω καθόλου γιατί τα λαχανικά κατεβάζουν πολλά υγρά.
Ξεπλένω τα μανιτάρια, ξεκολλώ το ένα από το άλλο και τα ρίχνω μέσα στην κατσαρόλα.
Η κατσαρόλα έχει αρκετά υγρά τώρα από τα λαχανικά που σιγοβράζουν.
Τ’ αφήνω να βράσουν όλα μαζί για 10 λεπτά ακόμη.
Κάθε τόσο ανακατεύω για να μην κολλήσουν.
Ξεπλένω τις ντομάτες και τις ψιλοκόβω στο μπλέντερ.
Ρίχνω τις ντομάτες μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύω.
Βράζω το φαγητό ένα τέταρτο ακόμη.
Όταν το φαγητό είναι έτοιμο έχουν απορροφηθεί τα περισσότερα υγρά του και
όλα τα λαχανικά έχουν μαλακώσει πλήρως.
Τότε απομακρύνω την κατσαρόλα από την φωτιά και την αφήνω να κρυώσει λίγο το φαγητό.
Το φαγητό αυτό είναι πολύ νόστιμο όταν είναι χλιαρό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου